MENIU

Dacian Cioloş, comisarul propus pentru Agricultură: Mă bucur că mi s-a oferit această şansă

<descriere>

Dacian Cioloş a ţinut să mulţumească celor care i-au susţinut candidatura pentru funcţia de comisar european pentru Agricultură.

Comisarul european propus pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, că nominalizarea sa pentru acest post reprezintă \" o dovadă în plus că şi un candidat din România poate să primească încrederea pentru a-şi asuma un portofoliu important  la Parlamentul European\". \"Mă simt  un rezultat al şansei pe care a avut-o România la Uniunea Europeană. Mă bucur că mi se oferă şansa să pot să îmi aduc contribuţia profesională, intelectuală la această construcţie europeană la care România a aderat.  Sper să pot să dovedesc că voi fi în măsură să îmi asum acest important portofoliu şi că împreună cu toate statele membre UE şi cu Parlamentul Euroepan să putem să contribuim la  o evoluţie, la o adaptare a politicii agricole comune pentru ca această politică comunitară să rămână în continuare unul din pilonii de bază ai construcţiei europene\", a mai declarat Cioloş.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că desemnarea lui Dacian Cioloş drept comisar pentru Agricultură e un semnal de încredere de care România avea nevoie şi un lucru care demonstrează capacitatea de a atinge obiective importante în UE. \"Desemnarea lui Cioloş e un semnal de încredere de care România avea nevoie pentru a-şi confirma locul în interiorul UE\", a spus preşedintele.