MENIU

Dacia: Decizia Renault nu diminuează importanţa Uzinei Mecanice de la Mioveni

Foto: van-net.co.uk

Oficialii producătorului auto Dacia consideră că Renault nu a diminuat importanţa Uzinei Mecanice de la Mioveni când a decis să producă în Franţa noul motor diesel de 1,6 litri dCI şi nu în România, având în vedere că iniţial luase în calcul uzinele de la Piteşti şi Valladolid.

"Nu cred că toată lumea se aştepta ca Renault să construiască la Piteşti acest motor, cred că este un pic supralicitat să se spună acest lucru. Renault a avut mai multe soluţii pentru a realiza acest motor şi a ales Cleon (Franţa). Uzina Mecanică Dacia avea echiparea necesară. Să nu uităm că aici producem motoarele pe benzină care echipează întreaga gamă Logan şi Sandero, de 1,4 litri şi 75 cai putere şi 1,6 litri şi 90 cai putere. Tot aici se fabrică şi motorul diesel de 1,9 litri care echipeză modelul Renault Kangoo, întreaga producţie fiind exportată", a declarat, pentru NewsIn, şeful serviciului mass-media la Dacia, Silviu Sepciu.

Renault a decis, anul trecut, să se producă la Mioveni noul model de cutie de viteze cu şase rapoarte, producţia fiind destinată sută la sută exportului. 

"Există diverse componente care se fabrică la Uzina Mecanică, astfel că aceasta are încărcătura necesară şi suficientă. La noi există o activitate extrem de complexă, investiţiile Renault, care sunt în prezent de 1,4 miliarde de euro, vor continua şi în niciun caz nu trebuie înţeles că prin decizia luată astăzi de Renault s-ar diminua importanţa Uzinei Mecanice Dacia", a adăugat Sepciu.

Constructorul auto francez Renault va produce viitorul motor Diesel 1.6 dCi la uzina din Cleon (estul Franţei), începând din 2011, după ce iniţial luase în calcul România şi Spania pentru producţia acestuia, potrivit AFP.

Iniţial, grupul a vrut să producă motorul la Piteşti sau la Valladolid (Spania), însă a ales fabrica de la Cleon pentru că această măsură este mai rentabilă, deoarece fabrica are deja echipamentele necesare.

Renault SA, cu sediul social în Franţa, deţine pachetul majoritar de acţiuni al S.C. Automobile Dacia S.A. (99,43%) şi este deţinătoarea a multiple filiale, împreună formând un grup multinaţional (Renault, Dacia, Samsung). Dacia este a doua marcă a Grupului Renault, iar România reprezintă a şasea piaţă a Grupului.

Mai multe articole despre:
Franţa fabrică Renault Dacia