MENIU

D. Patriciu: Ministerul de Finanţe este prost, nu are bani pentru că este incompetent

Foto: cotidianul.ro

Ministerul de Finanţe este prost, a spus Dinu Patriciu, citat de Gândul. Omul de afaceri a declarat că ministerul condus de democrat-liberalul Gheorghe Pogea nu are bani pentru că nu ştie să aibă bani, sărăcia fiind rezultatul incompetenţei.

"Ministerul Finanţelor nu ştie să aibă bani. Banii sunt rezultanta inteligenţei cu care-i strângi, cu care ştii să-i aduci. Ori, ministerul Finanţelor n-are bani pentru că e prost, să fie foarte clar: sărăcia e rezultatul incompetenţei. Sau la nivel social al unei conjuncturi, din care trebuie să-i ajutăm pe cei într-adevăr săraci să iasă", a spus Dinu Patriciu.

În opinia omului de afaceri, faptul că statul se împrumută încontinuu de la bănci, ducând datoria publică la maxime record pentru ultimii 20 de ani, are drept cauză "menţinerea, în continuare, a unui număr foarte mare de bugetari".

Soluţia propusă de omul de afaceri este concedierea a 600.000 de bugetari şi înlocuirea lor cu calculatoare.

"Într-adevăr, 4 din 5 birocraţi care se ocupă de colectarea şi distribuţia bugetului, deci acel personal administrativ care nu face nimic altceva decât să se ocupe de colectarea şi distribuţia bugetului, ar trebui, într-adevăr, înlocuiţi cu sisteme eficiente de gestiune, computere, cu management serios", spune Patriciu.