MENIU

D. Nica: Serghei Gribenco este profesionist în crimă organizată, cu pregătire contrainformativă

D. Nica: Serghei Gribenco are un mod de operare profesionist, conspirat şi are o pregătire contrainformativă
foto: NewsIn

Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat, marţi seară, că Serghei Gribenco, suspect în dosarul Braşov, este profesionist în crimă organizată cu pregătire contrainformativă, cazul lui fiind cel mai complex din ultimii 20 de ani.

"A fost un caz extrem de complex. Specialiştii, atât din cadrul poliţiei, cât şi din cadrul celorlalte structuri specializate ale statului român spun că nu s-au întâlnit în ultimii 20 de ani cu un caz similar. Gribenco are o pregătire şi este specializat în crimă organizată. Are un mod de operare profesionist, conspirat şi are o pregătire contrainformativă", a spus Nica.

La începutul lunii, surse judiciare au declarat pentru NewsIn că încă un cetăţean moldovean este suspectat de comiterea atacului de la casa de schimb din Braşov şi este dat în urmărire internaţională, după ce anchetatorii au constatat că una din cele două arme găsite într-o casă frecventată de Gorbunov a fost cumpărată ilegal de acesta din Republica Moldova.

Cetăţeanul moldovean, Serghei Gribenco, a fost reţinut marţi seară la Ploieşti. Gribenco era dat în urmărire demai mulţi ani. Numelesău a fost vehiculat în ultimele săptămâni în legătură cujaful armat de la Braşov. Serghei Gribenco era căutat şi pentru furt şiînşelăciune. El era dat în urmărire internaţională.

Citeşte şi Al doilea suspect în cazul jafului de la Braşov a fost prins