MENIU

D.I.I.C.O.T. a reţinut opt persoane pentru trafic de droguri

Foto: tv-net.ro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au reţinut opt persoane, printre care mai mulţi interlopi, un poliţist şi un participant la o emisiune tv, sub acuzaţia de trafic de droguri şi deţinere pentru consum propriu de droguri de mare risc.

Vasile Ciobanu zis „Raj”, cunoscut membru al lumii interlope din capitală şi Cristian Daniel Paraschiv, cunoscut în mediul TV, datorită participării sale la un show de televiziune au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă unui investigator sub acoperire cantitatea de 4 grame cocaină.

Procurorii au fost efectuat 12 percheziţii simultane în capitală şi în judeţul Ilfov. De la reşedinţele şi domiciliile inculpaţilor au fost ridicate diverse sume de bani, arme albe, arme de foc, cartuşe, o cagulă facială, o legitimaţie pe care este înscris „Asociaţia de Luptă împotriva Drogurilor”  şi care aparţine inculpatului Vasile Ciobanu, un autoturism marca Toyota, şapte telefoane mobile, zece cartele SIM şi un laptop.



La una dintre adrese a fost depistată şi o fabrică ilegală de producere şi îmbuteliere a produselor alcoolice, inculpatul care folosea locuinţa respectivă fiind cercetat şi în dosarul cunoscut de presă sub denumirea de „Afacerea Bachus”.

Tot miercuri, a fost reţinut şi Gheorghe Curelea,de 36 de ani, agent principal la D.G.P.M.B., Poliţia Sector 4 Bucureşti, care avea misiunea să-i protejeze pe oamenii lui "Raj".

Din mai şi până acum, inculpaţii au  distribuit cantităţi mari de cocaină în cluburi, discoteci şi  localuri din capitală şi de pe litoral frecventate de VIP-uri. Costul unei doze de un gram fiind de 100 euro.

Tribunalul Bucureşti va emite în perioada următoare, mandatul de arestare preventivă. Cercetările continuă până la identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor membrilor grupului infracţional organizat.