MENIU

Cutremur de 7 pe scara Richter în Indonezia. Sute de clădiri au fost distruse, 57 de persoane au murit

Foto: RTV

Un cutremur cu magnitudinea de 7 pe scara Richter a avut loc în insula Java din Indonezia. Sute de clădiri au fost distruse miercuri în urma seismului şi 57 persoane au murit, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Seismul s-a produs la 10:55, ora României, iar epicentrul a fost localizat la aproximativ 200 de kilometri de Jakarta, la o adâncime de 63 de kilometri, potrivit Institutului geologic american, citat de AFP.

Potrivit unui jurnalist AFP, seismul s-a simţit la Jakarta, iar birourile şi centrele comerciale din capitala indoneziană au fost evacuate.

Alerta de tsunami emisă după cutremurul de 7 magnitudine de moment din zona insulei indoneziene Java a fost ridicată, a informat Institutul geologic american, relatează AFP.

Magnitudinea seismului a fost redusă ulterior de la 7,4 la 7 de către USGS.

Alerta de tsunami a fost lansată într-o zonă la vest de Java şi a fost în vigoare mai mult de 30 de minute. "S-a produs un tsunami în apele oraşului Tasikmalaya, însă de doar 20 centimetri înălţime, ceea ce este insignifiant", a spus un responsabil al Agenţiei indoneziene de metorologie şi geofizică.

"Pământul s-a cutremurat mai bine de un minut. De şapte ani de când lucrez aici, este cel mai puternic seism pe care l-am simţit", a spus un angajat din Jakarta.

Mai multe articole despre:
Java cutremur Indonezia alertă de tsunami