MENIU

Curtea de Apel Timişoara îi menţine în arest pe cei 11 interlopi prinşi săptămâna trecută

foto: edge-online.com

Magistraţii Curţii de Apel din Timişoara au respins, luni, recursul înaintat de cei 11 membri ai grupării de crimă organizată, acuzaţi de proxenetism, trafic de persoane, şantaj, tâlhării, agresiuni fizice, recuperări de datorii, care au fost arestaţi săptămâna trecută, joi.

Decizia Curţii de Apel din Timişoara menţine astfel soluţia Tribunalului Timiş, care a dispus măsura arestării preventive pe 29 de zile, a 11 membri din gruparea Torj, în frunte cu consilierul local PSD din Biled, Lucian Torj. 

Inculpaţii au fost audiaţi mai bine de trei ore. Toţi sunt reprezentaţi de câte un avocat şi susţin că sunt nevinovaţi. Consilierul local PSD, considerat capul reţelei, susţine că e nevinovat şi că va dovedi acest lucru.

Pe 18 februarie, sub coordonarea procurorilor DIICOT, în urma unei ample acţiuni au fost reţinuţi membri acestui grup infracţional organizat, având ca lider pe Torj Lucian Marian, sprijinit de Sorin Flucşă, Sergiu Burcaş, Ciprian Gavrilă, Dumitru Şeclăman, precum şi de alţi membri, cu rolul de executanţi.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2006, gruparea infracţională organizată condusă de Torj Lucian Marian şi structurată pe nivele de execuţie, a acţionat în special pe teritoriul judeţului Timiş, activitatea infracţională evoluând treptat de la săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de persoane la infracţiuni de violenţă la comandă – şantaj, tâlhării, agresiuni fizice, recuperări de datorii.

Pe 18 februarie au fost efectuate 19 percheziţii domiciliare simultane, la locuinţele inculpaţilor, ocazie cu care au fost găsite două arme cu glonţ deţinute ilegal, două arme cu gaze deţinute ilegal, două pistoale cu bile, deţinute ilegal, săbii şi bâte de base-ball şi sume de bani în lei şi valută. De asemenea, au fost indisponibilizate şase autoturisme aparţinând inculpaţilor.

Prin ordonanţele din data de 18.02.2009 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a 13 inculpaţi. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Timiş care a dispus  arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, în cazul a 11 dintre aceştia.

Consilierul local Lucian Torj, din localitatea timişeană Biled, a fost exclus din PSD săptămâna trecută, după ce a fost reţinut de poliţişti.