Curtea de Apel Ploieşti a decis cercetarea în libertate a şapte membri ai clanului Ghenosu
Decizie controversată a Curţii de Apel Ploieşti. Magistraţii au dispus cercetarea în stare de libertate a şapte persoane, care fac parte din cunoscuta grupare Ghenosu din Dâmboviţa.
Măsura i-a a nemulţumit pe poliţiştii care au lucrat la acest caz: ei avertizează că acuzaţii eliberaţi sunt extrem de periculoşi. Aceştia sunt cercetaţi pentru şantaj, lipsire de libertate, trafic de persoane, tâlhării sau chiar omoruri.
Procurorii DIICOT au reuşit să anihileze gruparea Ghenosu după un an de anchetă. 11 persoane au fost arestate preventiv. Şapte au fost eliberate de Curtea de Apel Ploieşti.
"Eliberarea este un lucru care va îngreuna foarte mult cercetarea în acest caz complex, ţinând cont că e o grupare de crimă organizată extrem de periculoasă", a explicat comisarul şef Dan Furtună, şef BCCO Ploieşti .
Procurorii se plâng că i-au trimis pe cei 11 în instanţă doar pentru infracţiuni informatice şi de şantaj, deşi, spun ei, există probe şi pentru tâlhării sau trafic de persoane. Motivul: instanţa a scurtat de două ori mandatele de arestare preventivă, de la 30 la 15 zile. După eliberarea acuzaţilor, victimele din acest caz s-au speriat.
"Toate victimele care doreau să spună adevărul s-au retras şi n-au mai declarat absolut nimic. Este în stadiul informativ, dar o să probăm, sunt implicaţi şi în omoruri la comandă", a precizat Dan Furtună.
Capul reţelei, Florin Pârjol, zis Ghenosu, în vârstă de 35 de ani, a rămas în arest împreună cu alţi doi acuzaţi. Curtea de Apel Ploieşti a comunicat că luni a explicat motivele pentru care a decis eliberarea celor şapte membri ai reţelei.