MENIU

Curtea de Apel Cluj a redus condamnarea şefului Clanului Cordunenilor

Foto: iasiplus.ro

Curtea de Apel Cluj a redus de la 8 la 6 ani de închisoare pedeapsa decisă de Tribunalul Cluj în cazul lui Florinel Corduneanu, considerat şeful Clanului Cordunenilor, judecat pentru trafic de droguri şi constituirea unui grup infracţional.

Judecătorul Claudia Ilieş, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, a declarat marţi, corespondentului NewsIn, că instanţa clujeană a decis înlăturarea stării de recidivă în cazul lui Florinel Corduneanu, astfel că de la 8 ani de închisoare, pedeapsa a fost redusă la 6."În cazul inculpaţilor Mihai Silviu Corduneanu, Cătălin Emacu şi Horobeţ Ştefan au fost respinse recursurile declarate de parchet, în cazul lui Bogdan Leca apelul a fost respins pentru că depăşise termenul de 10 zile, iar lui Florinel Corduneanu i s-a înlăturat starea de recividă, astfel că pedeapsa a ajuns la 6 ani. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a precizat Ilieş.

Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondate şi şi recursurile declarate de inculpaţii Cătălin Florin Dracea - condamnat la 3 ani şi sase luni de închisoare, Cătălin Bârsan - condamnat la 4 ani de închisoare, Silviu Gâtlan - condamnat la 3 ani de închisoare, precum şi recursul Parchetului în cazul lui Constantin Bogdan şi Vasile Călin, care fuseseră achitaţi de Tribunalul  Cluj.

Tribunalul Cluj a decis, în data de 2 mai 2007, că 8 persoane din clanul Cordunenilor să fie condamnate la închisoare. Astfel, Mihai Silviu Corduneanu a primit cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri şi constituire de grup infracţional, Cătălin Emacu şi Ştefan Horobeţ - câte 3 ani de închisoare.

Procesul clanului Cordunenilor a fost strămutat de la Tribunalul Iaşi la cel din Cluj în 2005. Niciunul din membri clanului nu se află momentan în stare de arest, Tribunalul Iaşi înlocuind măsura arestului preventiv cu cea de interzicere a părăsirii ţării din 23 iunie 2005. Inculpaţii fuseseră reţinuţi pe 10 octombrie 2004 după mai multe descinderi coordonate de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.