MENIU

Curtea de Apel Chişinău a decis interzicerea accesului opoziţiei la listele electorale

Foto: panoramio.com

Curtea de Apel Chişinău a dat cîştig de cauză Partidului Comuniştilor, care a atacat hotărârea CEC prin care principalelor partide de opoziţie PL, PLDM şi AMN, precum şi altor cinci concurenţi electorali li s-a permis verificarea listelor de alegători pentru depistarea eventualelor fraude.

Decizia Curţii de Apel nu are titlu executoriu şi poate fi atacată în decurs de 15 zile.

Reprezentanţii opoziţiei au anunţat deja că vor face recurs, dar că pînă la pronunţarea unei decizii definitive procesul verificării listelor electorale va continua.

Cu toate acestea, procesul scanării listelor electorale a început să fie întrerupt de marţi dimineaţă. Listele electorale sunt retrimise la consiliile electorale şi în secţiile de vot pentru renumărarea integrală a buletinelor de vot în ziua de 15 aprilie, conform unei decizii CEC. 

Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Alianţa Moldova Noastră au declarat marţi că nu vor participa la acţiunea de renumărare a voturilor de miercuri, care nu prezintă interes, din punctul lor de vedere. Cele trei partide vor desfăşura în continuare activitatea de verificare a listelor electorale, a corectitudinii lor şi a modului cum s-a votat, urmând ca rezultatele acestei investigaţii de mare amploare să fie prezentate Curţii Constituţionale, opiniei publice şi organismelor internaţionale.