MENIU

Cursuri suspendate la un un liceu sucevean, deşi niciun elev nu a fost confirmat cu gripă nouă

Colegiul \

Conducerea liceului nu mai ştie ce să creadă după ce reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică au închis săptămâna trecută o clasă şi au suspendat cursurile, apoi au revenit asupra deciziei. Astfel, în şcoală s-a ajuns la anchete interne pentru depistarea elevilor care ar fi avut gripă.

Conducerea Colegiului Naţional de Informatică \"Spiru Haret\" se îndoieşte că ar avea în şcoală, într-adevăr cazuri de gripă porcină. Asta după ce în urmă cu o săptămână s-a dispus închiderea unei clase, iar după ancheta internă a reieşit că în clasa respectivă nu era nici un elev bolnav. Aşa că Direcţia de Sănătate Publică a revenit asupra deciziei.

\"Declaraţiile părinţilor confirmă că niciun copil din acele familii nu avut astfel de gripă. Domnii de la DSP au venit la noi şi a doua zi am avut confirmarea că nu avem niciun caz de gripă la noi în şcoală\", a declarat Lucian Lungu, directorul Colegiului Naţional de Informatică \"Spiru Haret\", Suceava.

Numai că DSP a dispus închiderea altei clase, pe motiv că doi elevi sunt bolnavi de gripă nouă, însă nu a transmis numele elevilor respectivi, creându-se din nou confuzie şi panică. Şeful DSP Suceava spune că el doar respectă ordinele ministerului.

\"Am primit ordin să nu dăm numele copiilor şi au fost părinţi care ne-au cerut imperativ să nu dăm numele copilului bolnav. Noi nu putem încălca un drept al pacientului\", a precizat Alexandru Lăzăreanu, directorul DSP Suceava.

Conducerea şcolii a făcut însă o anchetă internă din nou pentru a afla dacă bolnavii există.

\"Am presupus cam ce persoane au fost bolnave şi au fost vizate în perioada respectivă, am luat legătura telefonic cu ei, într-adevăr au primit şi ei telefon de la DSP cum că ar fi cazuri de gripă porcină, dar nu au primit nimic scris\", a afirmat Lucian Lungu, directorul Colegiului Naţional de Informatică \"Spiru Haret\" Suceava .

În ciuda îndoielilor pe care le are, conducerea colegiului a suspendat cursurile la clasa în care le-a comunicat DSP că ar fi fost depistate cazurile de gripă nouă.