MENIU

Cupa României: Reacţiile oamenilor din fotbal după tragerea la sorţi a 16-imilor

Foto: NewsIn

Preşedintele de onoare al grupării FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, a declarat, vineri, că este bucuros că va întâlni Steaua în 16-imile de finală ale Cupei României, mai ales că îl va vedea din nou pe Gigi Becali cu care a avut un conflict în vară pe tema transferului lui Lovin la Munchen 1860.

Sechelariu: "Steaua are prima şansă, dar măcar picăm de pe un cal frumos"

"Steaua are prima şansă, dar măcar picăm de pe un cal frumos", a spus la GSP TV Sechelariu, care a adăugat: "Becali zicea că nu ne mai întâlnim, dar uite că ne vedem în Cupă. Orice echipă se poate mobiliza, îmi aduc aminte cu plăcere când am pierdut cu 4-0 în Cupa României, acum câţiva ani, dar aveam o echipă foarte tânără şi vă rog să mă credeţi că până în minutul 37, când au deschis scorul, nu îţi dădeai seama care e Steaua şi care e FCM Bacău".

FCM Bacău va întâlni pe teren propriu Steaua în 16-imile de finală ale Cupei României, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri la Casa Fotbalului.

Marian Iancu: "Sper să nu fiu nevoit să ascult cum îmi urează alţii de sănătate după meciul cu echipa din Cluj"

Patronul lui FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, vineri, că adversara din 16-imilor de finală ale Cupei României, Sănătatea Cluj, trebuie luată în serios după ce în ultimele sezoane a eliminat formaţii cu tradiţie în fotbalul românesc..

"Sper să nu fiu nevoit să ascult cum îmi urează alţii de sănătate după meciul cu echipa din Cluj. Eu zic că va fi un meci interesant, ştiu că au eliminat echipe mari în ultimii ani din Cupa României, UTA, Universitatea Cluj", a spus Iancu, pentru agenţia NewsIn, făcând referire la declaraţia de acum doi după ce UTA a fost eliminată de formaţia din al treilea eşalon şi le-a urat "sănătate" arădenilor.

De partea cealaltă, patronul Sănătăţii Cluj, Aurelian Ghişa, susţine că echipa sa îşi va juca şansa la calificare şi le-a promis jucătorilor cele mai mari prime din istoria clubului. "Aşa a fost şansa noastră să picăm cu Timişoara, vom încerca să ne apărăm şansa mică pe care o avem. Timişoara vine din prelimianriile Ligii Campionilor şi este o onoare să jucăm cu ei. E o echipă foarte valoroasă, vom încerca să trecem mai departe. Vom avea o primă specială, cea mai mare din istoria clubului, în astfel de momente trebuie să existe şi o motivaţie financiară", a afirmat acesta pentru NewsIn, completat de antrenorul Radu Sabo: "Toţi ne-am dorit să picăm cu o echipă puternică. Timişorenii pornesc cu prima şansă, dar credem în calificare. Am ajuns meritat până în această fază, ne jucăm şansa".

FC Timişoara va întâlni formaţia de Liga a III-a, Sănătatea Cluj, în 16-imile de finală ale Cupei României, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri la Casa Fotbalului.

Ştefan Fogoroşi, antrenor FC Zlatna: "Meciul cu Dinamo este cel mai important eveniment al localităţii noastre din ultimul deceniu"

Antrenorul formaţiei FC Zlatna, Ştefan Fogoroşi, a declarat, vineri, că partida cu Dinamo, din 16-imile de finală ale Cupei României, este cel mai important eveniment din ultimul deceniu pentru localitatea din Alba.

"Ne-am dorit să aducem un nume mare aici şi iată că am reuşit, ne-am atins visul cu ochii. Meciul cu Dinamo este cel mai important eveniment al localităţii noastre din ultimul deceniu. Avem şanse minime de calificare, dar încercăm să nu ne facem de râs. Cu siguranţă stadionul va fi plin pentru că Dinamo e un nume mare şi aduce suporteri cu orice echipă joacă", a spus Fogoroşi.

Formaţia de Liga a III-a FC Zlatna va întâlni, pe teren propriu, Dinamo în 16-imile de finală ale Cupei Românie.

Conducerea Chimiei Brazi spune că FC Vaslui este "o echipă acceptabilă"

Directorul executiv al formaţiei Chimia Brazi, Lucian Rădulescu, a declarat vineri, după aflarea adversarei din 16-imile Cupei României, că FC Vaslui "este o echipă acceptabilă", transmite corespondentul NewsIn.

"Cred că mai bine de atât nu puteam pica. FC Vaslui este o echipă acceptabilă. Mă bucur că am evitat formaţiile grele cum sunt Timişoara, Urziceni, Steaua şi Dinamo. Vreau să îi batem pe cei de la Vaslui şi echipa va fi foarte motivată la acest meci", a declarat pentru NewsIn Lucian Rădulescu.

Imediat după tragerea la sorţi, oficialul Chimiei a fost sunat de patronul vasluienilor, Adrian Porumboiu, care s-a interesat de condiţiile pe care le va găsi la Brazi şi s-a declarat mulţumit când a aflat că va avea paarte de un teren nou, cu multiple facilităţi pentru jucători.

De partea cealaltă, antrenorul vasluienilor, Cristian Dulca, a precizat că nu îşi face probleme pentru meciul cu Chimia Brazi. "Ar fi culmea să ne temem şi de Chimia Brazi. Sunt sigur că se vor mobiliza în meciul cu noi, fiindcă nu au oricând ocazia să întâlnească o echipă de Liga I. Meciurile din cupă sunt total diferite de cele din campionat, însă noi avem prima opţiune. Vrem ca în Cupa României să ajungem cât mai departe, dar acum ne este gândul la meciul cu Rapid, nu la cel cu Chimia", a declarat Dulca.

Formaţia din Liga a III-a, Chimia Brazi, o va întâlni în 16-imile Cupei României pe FC Vaslui, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri.

Grigoraş: "Întâlnim o specialistă a cupei, dar vrem să ne calificăm"

Antrenorul Politehnicii Iaşi, Petre Grigoraş, a declarat, vineri, că echipa sa a avut o doză de ghinion căzând cu Pandurii Tg. Jiu, pe care o consideră o specialistă a competiţiei, dar afirmă că obiectivul său este să ajungă într-o fază cât mai avansată a cupei.

"Se poate spune că am avut un oarecare ghinion, pentru că am căzut cu o echipă din Liga I. Pandurii Tg. Jiu este o echipă bună, care a ajuns în ultimii ani în fazele superioare ale Cupei României, deci se poate spune că este o specialistă a Cupei. Noi jucăm însă pe teren propriu şi vrem să ne calificăm, eu personal îmi doresc să ajungem într-o fază cât mai avansată în acest an. Dacă am vorbit de şansă, mă bucur că jucăm acasă şi am scăpat de o deplasare lungă. Un ghinion mai mare ar fi fost dacă ne-am fi deplasat la Mehedinţi sau prin alt oraş din vestul ţării", a declarat Petre Grigoraş.

Preşedintele Sorin Boca speră că organizarea la Iaşi a finalei Cupei României îi va motiva pe jucători, iar echipa va ajunge cât mai departe: "Cupa României este o competiţie renumită pentru surprizele ei, totul este posibil. Organizarea la Iaşi a finalei cupei sper să fie un motiv suplimentar pentru jucători să-şi dorească să câştige fiecare meci din această competiţie. Este greu să visăm la o finală, dar noi vom trata cu seriozitate fiecare meci şi vom încerca să ajungem cât mai sus".

Vicepreşedintele gorjenilor, Viorel Temelescu, a afirmat, pentru NewsIn, că formaţia lui Sorin Cârţu va încerca să se califice chiar dacă va juca pe terenul unei formaţii din Liga I. "Pentru Pandurii, e importantă Cupa. Vom aborda serios competiţia, am avut ghinion din două motive. Primul, că am picat cu un adversar din Liga I, şi al doilea, distanţa foarte mare. Mergem să ne calificăm chiar dacă avem o săptămână de foc, cu meci la Steaua, la Iaşi şi apoi acasă cu Galaţi. Sper ca programarea acestor meciuri să fie normală", a opinat acesta.

Politehnica Iaşi va întâlni, pe teren propriu, formaţia Pandurii Târgu Jiu, în cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României.

Mai multe articole despre:
Cupa României reacţii tragere la sorţi 16-imi