MENIU

Cupa României - Cârţu spune că arbitrul Robert Dumitru i-a dezavantajat echipa în meciul cu CFR

foto: 3210.ro

Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, a declarat, marţi, după eliminarea din Cupa României în faţa campioanei CFR Cluj, că Robert Dumitru a arbitrat într-o singură direcţie şi nu a acordat echipei sale un penalty.

"Nu mai doream să vorbesc până în vară cu presa, dar văd că nu toată lumea respectă competiţia. Prestaţia lui Robert Dumitru nu a fost una neintenţionată. Au fost faze similare care nu au fost tratate la fel. Am fost prejudiciaţi de un rezultat favorabil şi o îmbunătăţire a palmaresului echipei noastre. Aş vrea să trag un semnal de alarmă fiindcă nu suntem fiii nimănui, am fost prejudiciaţi şi în campionat. Dacă suntem slabi, să pierdem, aşa cum s-a întâmplat cu Dinamo şi Urziceni, dar când jucăm bine, nu vreau să fim împiedicaţi", a spus Cârţu la finalul partidei.

Tehnicianul susţine că Pandurii a dominat întâlnirea cu CFR Cluj şi chiar merita să se califice în semifinalele competiţiei. "A fost un meci în care nu am fost cu nimic inferiori adversarilor noştri. În repriza a doua chiar am dominat categoric, atât tehnic, cât şi tactic", a opinat acesta.

Despre scandalul în care a fost implicat preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, Cârţu a afirmat: "Eu zic că e bulgărele din vârf şi care într-o avalanşă începe să se rupă bucată cu bucată. Ceea ce s-a întâmplat azi şi în ultima perioadă, s-a dovedit că nu ţipăm degeaba. Munca noastră este prejudiciată de arbitri."

Preşedintele clubului gorjean, Marin Condescu, a fost de aceeaşi părere şi crede că Robert Dumitru a greşit atunci când nu a acordat penalty pentru henţul lui Galliasi din careu. "Am avut un 11 metri clar la acel henţ, le urez celor de la CFR să ia cupa şi campionatul, dar sper din tot sufletul ca arbitrul să nu fi văzut acea fază. Însă nu pot să înţeleg, din moment ce a văzut la ei acel penalty, nu a văzut şi pentru noi. În plus, noi am avut multe ocazii, dar din păcate nu am reuşit să le fructificăm", a opinat Condescu, adăugând că este de acord cu ancheta DNA din fotbal: "Tot fotbalul românesc este într-un proces de restructurare şi cred că o să fie un lucru bun. Să se găsească vinovaţii şi lucrurile să meargă mai departe, aşa cum a fost şi în Italia".

Atacantul Alexandru Piţurcă susţine că Pandurii merita să câştige meciul, însă a fost dezavantajată şi de arbitraj. "Am prins o zi mai bună decât CFR, regret, ar fi trebuit să câştigăm meciul. Am greşit la penalty, dar a fost involuntar. Dar, henţul din careul CFR-ului a fost mult mai clar. Am crezut că vom avea parte de un arbitraj corect, dar văd că m-am înşelat", a menţionat şi fotbalistul, care a vorbit şi despre situaţia tatălui său, Victor Piţurcă: "Ştiu că nu s-a înţeles cu cei de la FRF pentru rezilierea contractului. E normal să fie supărat, el îşi cere drepturile".

Deţinătoarea Cupei României, CFR Cluj, s-a calificat marţi în semifinalele competiţiei, după ce a trecut de Pandurii Târgu Jiu, scor 1-0, printr-un gol marcat în minutul 44 din penalty. Arbitrul Robert Dumitru nu a acordat penalty în minutul 77 pentru gorjeni, după ce spaniolul Arrieta a centrat în careu, de unde Galliasi, în încercarea de a respinge cu capul, a lovit mingea cu mâna.