MENIU

Cupa României - Andrea Mandorlini: Mă bucur că echipa a asimilat ceea ce am cerut eu

<descriere>

Antrenorul lui CFR Cluj, Andrea Mandorlini, a declarat, miercuri, că este fericit pentru că a debutat cu o victorie pe banca formaţiei din Gruia şi consideră că elevii săi au reuşit să pună în practică indicaţiile oferite de la venirea sa la echipă.


\"Echipa a arătat caracter, dăruire şi a asimilat ceea ce am cerut eu de când am preluat-o. Pe aceste calităţi şi pe acest fond pot construi ceva frumos la Cluj. Jocul s-a schimbat clar după eliminarea lui Traore, a fost o presiune totală a gazdelor, dar echipa mea a reacţionat foarte bine, jucătorii ajutându-se între ei\", a spus Mandorlini.

Italianul consideră că eliminarea lui Traore a fost injustă şi susţine că CFR nu se poate compara cu Juventus în ceea ce priveşte ajutorul din partea arbitrilor: \"Mi s-a spus că arbitrul a acordat cartonaş roşu după ce a văzut sânge la jucătorul craiovean, dar nu cred că duelul a fost de eliminare. CFR nu este Juventus de România prin prisma faptului că este ajutată frecvent de arbitri, poate datorită valorii se poate compara\".

Tehnicianul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, este dezamăgit de arbitraj şi spune că dacă ar fi ştiut dinainte ce se întâmplă, atunci nu se mai prezenta la joc. \"Sunt foarte dezamăgit de tot ce s-a întâmplat în seara asta, de la cele patru ocazii ratate singuri cu portarul şi până la deciziile arbitrilor în fazele decisive. Dacă este adevărat că arbitrul ne-a anulat pe nedrept golul, iar al lor a fost ofsiad, atunci e o mare problemă. Dacă CFR Cluj trebuie să câştige Cupa României, atunci să ne spună şi nu ne mai prezentăm\", a afirmat acesta.

Neagoe susţine că Universitatea ar fi putut câştiga, dacă ar fi beneficiat de aportul mai multor jucători de bază. \"Păcat de aceşti suporteri care au venit în număr mare. Eu cred totuşi că Universitatea mai poate prinde cupele europene în acest campionat. Totuşi, era altceva dacă jucău Trică, Prepeliţă şi Dilevski, probabil am fi câştigat şi împotriva arbitrajului. Oricum, o puteam face chiar şi aşa, dacă nu ratam atât de mult\", a punctat antrenorul.

Atacantul oltenilor, Florin Costea, crede că reuşita sa din minutul 10 a fost perfect valabilă, iar adversarul s-a apărat tot meciul pentru a menţine rezultatul. \"Nu mai am cuvinte după un asemenea meci, sunt convins că nu a fost ofsaid la golul meu. E greu ca fotbalist când munceşti, iar alţii să greşească. I-am spus asistentului că a gafat şi în timpul meciului, şi la final. CFR Cluj a jucat handbal tot meciul, s-a apărat cu toată echipa. A fost greu să revenim. Acum, din păcate, este încă un sezon ratat, pentru că şi în campionat stăm foarte rău\", a opinat golgheterul Universităţii.

Deţinătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei României, CFR Cluj, s-a impus, miercuri, scor 1-0, pe terenul Universităţii Craiova, la meciul de debut al antrenorului Andrea Mandorlini, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei. Meciul a fost arbitrat de o brigadă compusă din centralul Alexandru Tudor şi asistenţii Bogdan Velicu şi Radu Ghinguleac. 

Gazdele au înscris în minutul 10, prin Florin Costea, aflat la limita ofsaidului, care a trimis pe jos după o deviere a lui Şoavă, însă golul a fost anulat pe motiv că atacantul Craiovei se afla în afara jocului. Asistentul Ghinguleac nu a ridicat fanionul, decizia fiind luată de Alexandru Tudor.