MENIU

Cupa Davis: România - Suedia 1-1, după prima zi a disputei pentru menţinerea în Grupa Mondială

Foto: NewsIn

România şi Suedia au încheiat la egalitate, scor 1-1, prima zi a disputei din Cupa Davis. Victor Hănescu a adus primul punct pentru echipa noastră, după ce a beneficiat de forfaitul lui Vinciguerra, însă Soderling a egalat situaţia de pe tabelă, după ce l-a învins pe Crivoi.

Victor Hănescu a câştigat prin forfait partida cu Andreas Vinciguerra, primul meci al întâlnirii  Suedia-România, din Cupa Davis, pentru menţinerea în Grupa Mondială. Hănescu s-a impus în primele două seturi, scor 7-6, 7-6, însă apoi tenismenul suedez s-a retras din cauza unei accidentări la picior.

În al doilea meci al zilei, Soderling a egalat însă situaţia de pe tabelă, după ce a trecut în trei seturi de Victor Crivoi, scor 6-2, 6-1, 7-5.

Echipa de Cupa Davis a României întâlneşte Suedia în deplasare, în perioada 18-20 septembrie, în meciul de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Echipa României este  compusă din Victor Hănescu, Victor Crivoi, Horia Tecău şi căpitanul-jucător Andrei Pavel, în timp ce Suedia îi are în componenţă pe Robin Soderling, Andreas Vinciguera, Simon Aspelin şi Robert Lindstedt.