MENIU

Cupa Confederaţiilor - Del Bosque afirmă că Spania a fost surprinsă de jocul Statelor Unite

Foto: www.guardian.co.uk

Selecţionerul echipei naţionale a Spaniei, Vicente Del Bosque, a declarat că fotbaliştii săi au fost surprinşi de jocul prestat de Statele Unite, care au învins cu 2-0 campioana europeană şi s-au calificat în finală.

"Au avut foarte multă energie, au fost foarte rapizi în atac şi ne-au surprins. Niciodată nu este bine să pierzi, noi nu mai eram obişnuiţi cu înfrângerile", a spus Del Bosque.

Naţionala Spaniei a pierdut cu 0-2 în faţa Statelor Unite, fiind prima înfrângere după 15 meciuri consecutive câştigate şi 35 fără înfrângere.

"Fiecare eşec doare, dar acum ne rămâne să câştigăm finala mică, apoi să ne concentrăm asupra calificării la Campionatul Mondial. Am făcut tot ce am putut în acest meci, dar nu am reuşit să finalizăm, deşi am avut multe ocazii", a adăugat selecţionerul.

Tehnicianul Statelor Unite, Bob Bradley, a afirmat că echipa sa a câştigat pentru că a reuşit să-l blocheze pe Xavi. "El ajuta foarte mult echipa lui prin pasele penetrante pe care le reuşea. Când joci cu Spania trebuie să munceşti foarte mult în apărare şi să fii agresiv", a afirmat antrenorul.

Statele Unite vor întâlni în finală câştigătoarea dintre gazda Africa de Sud şi Brazilia.
Mai multe articole despre:
Spania SUA Cupa Confederaţiilor Vicente del Bosque