MENIU

Cum să avem un Crăciun eco

<descriere>

Sărbătorile de Crăciun sunt un adevărat coşmar pentru ecologişti: se folosesc o grămadă de ambalaje, se cumpără în exces şi nu se ţine aproape niciodată cont de mediul înconjurător. Aşa că noi venim în ajutor şi vă oferim câteva sugestii pentru a avea un Crăciun cât mai \"verde\".

1. Cumpăraţi cadouri prietenoase cu mediul

În această listă intră cadourile realizate din materiale naturale, precum inul şi bumbacul, plantele, cadourile din materiale reciclate sau reciclabile sau  dulciurile bio şi locale.


2. Faceţi bradul de Crăciun... verde (şi nu ne referim doar la culoare)

Cel mai ecologic ar fi să cumpăraţi un brad viu, la ghiveci, pe care puteţi să îl plantaţi în grădină sau undeva la munte sau chiar să îl ţineţi pe balcon ca plantă decorativă. Când îl împodobiţi, să folosiţi luminiţe de Crăciun cu LED-uri, pentru a salva energie. De asemenea, este de preferat să puneţi în brad globuri şi ornamente făcute din materiale naturale şi nu din plastic. În magazinele de la noi se găsesc o mulţime de decoraţiuni din lemn, ratan, bumbac etc.

3. Reciclaţi ambalajele de la cadouri

Deşi ar fi de preferat să împachetaţi cadourile în materiale reutilizabile, precum eşarfe sau ciorăpei, ştim că este aproape imposibil să nu folosim hârtia. Dar nu o aruncaţi, ci reciclaţi-o sau păstraţi-o pentru alte ocazii!

4. Fiţi inventivi şi creaţi propriile cadouri!

Încercaţi-vă talentul la creat cadouri: puteţi să tâmplăriţi, să gătiţi sau să croşetaţi ceva. Astfel, cadoul dumneavoastră va fi cu totul special şi unic.

5. Folosiţi felicitări prietenoase cu mediul

Cel mai simplu, dacă aveţi un calculator şi acces la internet, este să trimiteţi o felicitare online. Aveţi sute de mii de opţiuni şi sunt printre cele mai verzi. O altă opţiune ar fi să trimiteţi felicitări din hârtie reciclată sau care se pot planta pentru a se transforma apoi în flori  (hârtia conţine seminţe).

Mai multe articole despre:
Crăciun cadouri mediu reciclare ecologic eco natural bio