MENIU

Cum poate cineva să-ţi "spargă" parola de Facebook şi ce să faci ca să te protejezi

În doar câţiva paşi simpli, parola ta de Facebook poate fi "spartă" de oricine, fără să aibă prea multe cunoştinţe de hacking.  Iata ce să faci ca să-ţi protejezi contul pe această reţea de socializare.

Cea mai uşoară metodă prin care cineva poate să-ţi afle parola de Facebook este să o reseteze. Acest lucru devine şi mai simplu dacă nu ai conectat numărul de telefon cu profilul de Facebook sau dacă îţi ştie parola de la e-mailul pe care l-ai înregistrat pe această reţea socială.

Aşadar, cel care doreşte să-ţi "spargă" contul poate cere resetarea parolei. Când este întrebat prin ce modalitatea vrea să facă asta, poate alege opţiunea "Nu-mi pot accesa contul de e-mail". Mai apoi, ar putea schimba parola cu ajutorul câtorva prieteni pe care-i ai pe Facebook, întrucât reţeaua le poate trimite lor parola nou generată, conform wonderhowto.com.

Prin urmare, dacă vrei să-ţi protejezi contul de Facebook, ar trebui să respecţi câteva sfaturi simple:

- nu-ţi face public e-mailul cu care ţi-ai creat contul de Facebook;

- nu adăuga în lista de prieteni persoane necunoscute, întrucât ar putea fi conturi false ale celui care vrea să-ţi afle parola, conturi de care s-ar putea folosi cu uşurinţă;

- instalează un manager de parole;

- schimbă-ţi parola des, dacă ai impresia că altă persoană îţi accesează contul.