MENIU

Cum acționau, de fapt, doctorițele de la Pantelimon acuzate de OMOR. Date năucitoare în urma expertizei medico-legale

ATI/ Profomedia

Ies la iveală detalii halucinante despre modul în care cele două doctorițe de la Pantelimon ar fi redus intenționat doza de noradrenalină pacienților internați la ATI! Spre exemplu, pacientul de 54 de ani a fost internat în unitatea medicală pe 17 martie, iar la o zi după ce a fost mutat în terapie intensivă i-a fost redusă doza de medicament. Grav este că și expertiza medicală arată că nu era nevoie de micșorarea dozei, iar viața bolnavului a fost pusă în pericol.

CUM ACȚIONAU CELE DOUĂ DOCTORIȚE DE LA PANTELIMON CU PACIENȚII INTERNAȚI

17 martie 2024 – pacientul de 54 de ani ajunge la Spitalul Pantelimon cu multiple comorbidități (cardio-vasculare, respiratorii) – rămâne internat
25 martie 2024 – pacientul este tansferat în secția de terapie intensivă
26 martie 2024 – starea pacientului se menține una gravă – scade doza de noradrenalină de la 15 ml la un ml – intră în stop cardio respirator dar răspunde manevrelor de resuscitare
29 martie 2024 – starea pacientului se îmbunățește
30 martie 2024 – pacientul este detubat (a fost vizitat de soție)
1 aprilie 2024 – starea de sănătate se agravează din nou
4 aprilie 2024 – a fost redusă din nou doza de noradrenalină de la 20 de ml la 1 ml – a intrat în stop cardio-respirator, la ora 15 a fost declarat decesul

SURSA: referatul procurorilor

Argumentele procurorilor împotriva asasinelor în halate de la Sf. Pantelimon: „Lăsarea lor în libertate ar reprezenta un pericol pentru societate”


CE SPUNE EXPERTIZA MEDICO-LEGALĂ

Având în vedere faptul că pacientul era instabil hemodinamic chiar și sub suport vasopresor, apreciem că nu se impunea scăderea bruscă a dozei de noradrenalină, de la valori de 15ml/h la 1 ml/h în data de 26.03 şi, respectiv de la 20 ml/h la 1 ml/h în data de 04.04.2024, fapt ce constituie deficiențe în acordarea asistentei medicale.

Șerban Bubenek, președintele Societății Române de ATI, despre doctorițele criminale de la Pantelimon: „Au obținut nota 10 în ATI”

În cazul de față scăderea bruscă a Noradrenalinei nu era indicată, punând în pericol viața pacientului, reprezentând o deficiență în acordarea asistenței medicale.

Date șocante din dosarul Sf. Pantelimon. Pacienții se ridicau de pe targă când aflau de spitalul groazei

Coroborat cu faptul că există concordanță temporală între scăderea bruscă a valorii de noradrenalina (ora 13:17) și survenirea stopului cardio-respirator (ora 14:15) neresponsiv la manevrele de resuscitare cu declararea decesului la ora 15:00, apreciem că intre aceste deficiențe în acordarea îngrijirilor medicale (scădere bruscă a dozei de noradrenalinei) si deces exista legatura de cauzalitate”

SURSA: referatul procurorilor