MENIU

CSM fie nu are autoritate în justiţie, fie sprijină protestele, susţine ministrul Justiţiei

foto: NewsIN

Instanţele au ales să ignore îndemnul Consiliului Superior al Magistraturii de a înceta protestele, ceea ce înseamnă fie că nu are autoritate în sistem, fie că sprijină protestele magistraţilor, a declarat, luni, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, în cadrul unei declaraţii de presă.

"Hotărârea de recomandare a suspendării protestului luată de Consiliul Superior al Magistraturii în 17 septembrie, după nouă ore de dezbateri, a fost ignorată de adunările generale ţinute vineri şi luni, dar, foarte important, nu de către toţi magistraţii. Acest fapt indică fie lipsa autorităţii CSM în cadrul sistemului judiciar, fie susţinerea în realitate a protestului, în ciuda declaraţiilor publice", a spus Predoiu, care mai consideră că "ceea ce se întâmplă în prezent nu este o luptă pentru independenţa justiţiei, ci o luptă pentru putere în sistemul judiciar şi în afara sistemului judiciar, în dispreţul drepturilor cetăţenilor", a mai spus ministrul Justiţiei.

Cătălin Predoiu a susţinut că adunările generale ale magistraţilor nu au "competenţă legală" să decidă asupra protestului. "Magistraţii care nu sunt de acord cu această aventură au datoria morală şi legală să-şi spună şi să impună opinia, în spiritul şi respectul legii", a declarat, luni, ministrul Justiţiei. 

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat luni în cadrul unei declaraţii de presă pe marginea continuării protestelor de către magistraţi, că " plata salariilor în perioada de protest este discutabilă", atât timp cât protestul implică risipă de bani publici. 

Ministrul Justiţiei şi-a reluat apelul către magistraţi, privind reluarea activităţii în instanţe şi parchete.