MENIU

Criza financiară loveşte în micii întreprinzători

Foto: Realitatea TV

Criza financiară loveşte cu putere în afacerile de familie, care anul trecut aduceau profituri bunicele. Este şi cazul unui patron de balastieră care, din cauza blocajului pieţei a ajuns să-şi trimită în şomaj toţi angajaţii.

Anul trecut, toţi cei 60 de angajaţi ai balastierei din Ioneşti, Dâmboviţa, lucrau în trei schimburi pentru a face faţă comenzilor. Anul acesta urmează să fie trimişi în somaj.

Firma a intrat în incapacitate de plată pentru o datorie de 70.000 de lei către stat, în condiţiile în care urma să încaseze 1,7 milioane de lei de la diverşi clienţi. Ministerul Finanţelor a blocat însă conturile şi activitatea firmei s-a oprit.

"Statul nu ne protejează. Cum ai de plătit, imediat îţi blochează conturile. Ai de plătit motorină, salariile, pe stat nu-l interesează să te păsuiască", a declarat Ion Dumitru, proprietarul afacerii. Omul de afaceri spune că nu are altă soluţie decât să închidă definitiv firma

Patronul crede că în câteva luni, vor proceda la fel şi alţi afacerişti, astfel că micii întreprinzători vor deveni în curând o amintire.