MENIU

Criza financiară duce la desfiinţarea oraşelor din Statele Unite

Foto: blog.kir.com

Criza financiară ia proporţii de neimaginat. Wall Street Journal scrie că patru orăşele din Statele Unite iau în calcul desfiinţarea. Avantajele ar fi că oamenii scapă de taxele locale, iar serviciile pot deveni mai ieftine, dacă oraşul se afiliază la o administraţie mai largă.

De exemplu, edilii din orăşelul Mountain View, din statul Colorado, i-au anunţat deja pe localnici că este posibilă desfiinţarea oraşului, pentru că nu-şi mai permit să plătească salariile şi serviciile. Localitatea are 500 de locuitori, însă veniturile la bugetul local s-au diminuat îngrijorător anul trecut, după ce patru firme au părăsit oraşul.

Consilierii locali din oraşul Mesa negociază afilierea la o comunitate mai mare. În plus, alte două oraşe californiene, Rio Vista şi Vallejo, iau în calcul desfiinţarea. Cel mai des, administraţiile locale dispar din cauza reducerii numărului de locuitori. La un moment dat, într-un orăşel rămân foarte puţini rezidenţi, care nu au posibilitatea de a susţine financiar bugetul local.