MENIU

Criza financiara a redus aglomeraţia din marile oraşe

Foto: RTV

După ce autorităţile au încercat în zadar să rezolve problema traficului supraaglomerat din marile oraşe, criza economica a adus soluţia. În Bucureşti, oamenii merg mai puţin cu maşinile personale sau cu taxiul şi aleg, în schimb, mijloacele de transport în comun. Rezultatul este cel mult aşteptat, fără blocaje în intersecţii, şosele mai libere, timp mai puţin în trafic şi nervi mai liniştiţi.

Dacă până acum câteva luni de zile intersecţia de la pasajul Lujerului era blocată aproape toată ziua, acum în zonă, la ora prânzului, se circulă destul de uşor.

Şi poliţiştii de la circulaţie au spus că sunt mai puţine maşini pe şosele decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. "Există în continuare zone aglomerate, dar în anumite intervale ale zilei şi nu pe tot parcursul zilei cum se întâmpla în anul 2008", a spus Constantin Stroescu de la Brigada de Poliţe Rutieră a Capitalei.

Nu la fel de fericiţi sunt taximetriştii, deoarece clienţii sunt mult mai puţini în ultima vreme. "Oamenii merg mai rar cu taxiul în perioda asta. Au scăzut comenzile şi mai mult", a spus unul dintre taximetrişti.

Tramvaiul, autobuzul şi metroul sunt preferate acum de tot mai mulţi bucureşteni. "A scăzut numărul de maşini private, iar aceasta a condus la o circulaţie mai fleuntă a mijloacelor RATB. De asemenea, se observă o tendinţă de creştere a numărului de călători pe mijloacele de transport RATB", a precizat purtătorul de cuvânt RATB, Mihai Vlădărău.

Traficul este mai liber şi pentru că românii nu au mai cumpărat atât de multe maşini. În prima lună a lui 2009, numărul de autoturisme înmatriculate s-a înjumătăţit faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, nici maşinile firmelor nu mai circulă atât de mult.

Mai multe articole despre:
maşini RATB trafic taxi aglomeraţie criza financiară