MENIU

Criza de lumbago loveşte cel puţin o dată în viaţă

Foto: Adevărul

Durerile "de şale" puternice reprezintă a doua cauză, după răceală şi gripă, pentru care românii se prezintă la doctor pentru un consult de specialitate. Fiecare persoană poate suferi cel puţin o dată în viaţă o criză de lumbago, caracterizată prin dureri "de şale" puternice. La risc sunt vârstnicii şi cei care lucrează cu greutăţi.

Criza de lumbago se manifestă printr-o durere severă, bruscă, la nivelul coloanei vertebrale lombare ("la şale"), şi prin spasme, care duc la înţepenirea spatelui. Durerea apare de obicei după o mişcare greşită a corpului, după ridicarea de greutăţi, ca urmare a menţinerii îndelungate a unei poziţii incorecte sau a expunerii la curenţi de aer rece.

"Criza lombară imobilizează bolnavul, punându-l în imposibilitatea de a face mişcări de aplecare, de extensie şi de rotaţie a trunchiului", explică doctorul Alin Popescu, specialist în medicină sportivă. Ignorată şi netratată corespunzător, criza de lumbago se poate agrava , iar pacientul poate rămâne imobilizat pentru o perioadă mai lungă de timp.

 

Citeşte mai mult în Adevărul

Mai multe articole despre:
criză dureri coloana vertebrală