MENIU

Cristina Pocora(PNL) strânge semnături pentru ca locuitorii din Feteşti să nu plătească taxa de pod

Foto: RTV

Deputatul PNL Cristina Pocora a lansat, vineri, la ieşirea de pe Autostrada Soarelui spre Feteşti, o campanie de strângere de semnături pentru eliminarea taxei de pod pentru locuitorii oraşului Feteşti, al cărei cuantum a fost stabilit de fostul ministru, colegul ei de partid, Ludovic Orban.

În acelaşi timp, cetăţenii nemulţumiţi de introducerea taxei de pod pot lăsa mesaje pentru ministrul Transporturilor pe un panou realizat special, se arată într-un comunicat de presă, remis NewsIn.

Deputatul liberal intenţionează să-i înainteze ministrului Radu Berceanu lista cu semnături şi mesajele adunate în cadrul campaniei denumite "Semnează şi spune NU taxei de trecere a podului Feteşti-Cernavodă pentru feteşteni!".

Pocora susţine că trebuie găsită o soluţie pentru ca riveranii să nu fie nevoiţi să plătească taxa de pod de fiecare dată când se deplasează câteva sute de metri pentru a merge la serviciu sau pentru a-şi cultiva pământurile.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) încasează, începând de luni, taxe de până la 68 de lei pentru vehiculele care traversează podul peste Dunăre, Feteşti-Cernavodă.

Proprietarii de autoturisme plătesc pentru trecerea podului suma de 10 lei, iar cei de motociclete achită 7 lei. Şoferii de microbuze şi autovehicule, care au masa totală maximă autorizată sub 12 tone, plătesc pentru o traversare a podului 35 de lei. Pentru autobuze, autocare şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv), CNADNR a stabilit o taxă de 47 de lei. Cel mai mult achită şoferii de camioane cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe, respectiv 68 de lei pentru o trecere.

Tarifele au fost stabilite printr-un ordin emis de fostul ministrul al transporturilor, liberalul Ludovic Orban, în februarie 2008, şi se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România şi în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

Mai multe articole despre:
taxă pod Cernavodă Feteşti taxa de pod