MENIU

Cristiano Bergodi, prezentat oficial la Steaua, de ziua patronului Gigi Becali

Foto: NewsIn
Bergodi a fost prezentat oficial la Steaua de ziua lui Becali, la fel ca Hagi şi Lăcătuş, în trecut.
Jucătorii stelişti i-au urat "La mulţi ani" finanţatorului Gigi Becali, inaintea plecării în cantonamentul din Austria.

Noul antrenor al Stelei, Cristiano Bergodi, a fost prezentat joi oficial, chiar de ziua patronului, Gigi Becali.

"Aşa a vrut Dumnzeu, ca Bergodi să îşi dea astăzi, de ziua mea, ultimul OK. Au apărut multe speculaţii în presă în ultimul timp, dar eu sunt obişnuit cu aşa ceva. Putem considera că acest contract este deja semnat, am bătut palma cu Bergodi, iar Cristiano este un om care atunci când spune "da", aşa rămâne. Este un contract pe doi ani. Nu vă pot spune clauzele contractuale, pentru că sunt confidenţiale", a declarat Becali la prezentarea lui Bergodi.

Acesta este al treilea an consecutiv în care antrenorul Stelei este prezentat oficial chiar de ziua de naştere a lui Gigi Becali, după Gheorghe Hagi (2007) şi Marius Lăcătuş (2008).

"Avem nevoie de linişte, pe care eu am să i-o dau, aşă că vă rog  şi pe voi, ziariştii, să nu mai fabulaţi. Cristiano nu are rost să se ia după ce spune unul şi altul. Este o cotitură şi un nou punct de plecare al Stelei spre noi performanţe şi spre timpuri fericite pentru suporteri. Îi urez lui Bergodi mult noroc! El este genul lui Protasov, nu o să aveţi ocazia să atacaţi Steaua şi pe el, pentru că este genul lui Protasov, mai serios şi mai tăcut", a mai spus Becali.

Cristiano Bergodi a afirmat că este mulţumit de alegerea făcută, mai ales că la Steaua se vrea performanţă: "Am venit cu sufletul deschis şi cu inima pentru acest club. Sper să deschidem un ciclu nou, sper ca relaţia cu Gigi Becali să fie una foarte frumoasă, chiar dacă se vorbeşte prea mult prin ziare despre temperamentul său".

"Avem o echipă bună, probabil o să o întărim cu trei-patru jucători. Sper ca şi relaţia cu suporterii să fie mai buna în acest an. Vreau să trecem de preliminarii şi să ajungem în Europa League. Sunt un antrenor ambiţios şi vreau să câştig tot", a continuat Bergodi.

Tehnicianul italian a precizat că Lovin, Pleşan, Pedriel şi Liţu nu au intrat în lotul pentru cantonamentul din Austria deoarece nu se potrivesc ideilor sale. "Am alte idei ca antrenor, avem jucători tineri şi vreau să plecăm cu acest lot", a punctat Cristiano Bergodi.

Italianul a avut joi şi o întâlnire cu noii săi jucători: "Am vorbit de dimineaţă cu jucătorii, le-am spus ce vreau: disciplină, muncă, dăruire pentru tricoul Stelei. Trebuie să avem inimă pentru această echipa, nu prin vorbe, ci prin fapte. Jucătorii mi s-au părut liniştiţi şi foarte concentraţi la ceea ce am spus".

Cristiano Bergodi (44 de ani) se află la a cincea echipă din România ca antrenor, după FC Naţional, CFR Cluj, Rapid şi Politehnica Iaşi. Italianul a adunat până acum 68 de partide în primul eşalon, dintre care 33 au fost victorii, 16 remize şi 19 eşecuri.

Steliştii l-au urat pe Becali

După încheierea conferinţei în cadrul căreia Bergodi a fost prezentat oficial ca antrenor al Stelei, la sediul din Aleea Alexandru au sosit jucătorii "roş-albaştri", care i-au urat "La mulţi ani" patronului Gigi Becali şi au ciocnit o cupă de şampanie, înainte de a pleca în cantonamentul din Austria. Dintre stelişti nu au fost prezenţi Florin Lovin, Mihăiţă Pleşan, Dayro Moreno şi Antonio Semedo, jucători puşi pe lista de transferuri.

Dacă pe tinerii jucători promovaţi de la echipa a doua i-a încurajat, Gigi Becali l-a admonestat din nou pe fundaşul Dorin Goian, pe care l-a certat din nou că este prea supărat din cauză că nu a reuşit să se transfere în străinătate, la fel cum a făcut-o anul trecut, când l-a admonestat din acelaşi motiv, în faţa colegilor în timpul unui cantonament. "Ce ai, mă? Eşti supărat că nu te-ai transferat afară?", i-a spus Becali lui Goian, iar apoi şi-a îndreptat atenţia către Bogdan Stancu, căruia i-a transmis că în sezonul următor trebuie să dea 25 de goluri.

Finanţatorul Stelei a primit cadou un tort din partea patronului Rapidului, George Copos. "Ia uite ce tort mi-a adus Copos! Cu ce hârtie de CAP l-a învelit! Asta e sărăcie. Se poate face comparaţie cu ce mi-a dat Viorel Păunescu?", a spus Becali.

După vizita făcută lui Becali, jucătorii Stelei au plecat în cantonament în Austria, unde vor rămâne până pe 8 iulie şi vor disputa meciuri amicale cu ND Gorica, Bohemians Praga, Dinamo Zagreb şi ŢSKA Sofia.

Mai multe articole despre:
Steaua Gigi Becali Cristiano Bergodi