MENIU

Cristian Tudor Popescu: Traian Băsescu este ameţit de beţia puterii, se consideră erou legendar

C.T. Popescu: Liviu Negoiţă a greşit acceptând propunerea lui Băsescu
foto: NewsIN

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat că tot ce face preşedintele Traian Băsescu în această perioadă este "electoral", ştiind că Liviu Negoiţă va fi respins de Parlament. C.T. Popescu a spus că Traian Băsescu vine cu aceeaşi ofertă electorală ca şi acum cinci ani, iar dacă va câştiga un nou mandat la el "se va manifesta o beţie a puterii".

"Dânsul crede că prin acest comportament, câştigă.  Eu mă întreb dacă dânsul va câştiga alegerile, după acest comportament autocratic, căci doreşte ca în această ţară se se facă ce vrea o singură persoană, ce se va întâmpla cu psihicul dumnealui? Dacă în felul acesta acţionând acum va câştiga, după aceea, se va produce, probabil, o explozie în creierul domniei sale şi nimic nu îi va mai sta în cale în manifestarea aceea de beţie a puterii pe care o are chiar şi în acest moment".

"Dânsul este transportat acum. Se consideră pe sine un erou legendar, i se umezesc ochii la fiecare două, trei minute. În plus, vine cu aceleaşi lucruri ca acum cinci ani. Acum se luptă cu Voiculescu, cu Vântu, cu Patriciu, repune în discuţie problema bileţelului pe care l-a ţinut ascuns un an, deci ca şi acum cinci ani este aceeaşi ofertă a domnului preşeidnte. Mă întreb dacă acest popor va reacţiona la aceeaşi ofertă ca şi cum cinci ani au trecut de pomană", a mai spus Cristian Tudor Popescu care a concluzionat: "E ca şi cum am fi pierdut aceşti cinci ani".

În opinia jurnalistului decizia de vineri a preşedintelui de a-l desemna pe Liviu Negoiţă premier este o dovadă a unei stări de "inferioritate morală, o bătaie de joc la adresa oricărui om cu discernământ şi bun-simţ".

Cristian Tudor Popescu a mai spus că Liviu Negoiţă a greşit atunci când a acceptat propunerea de a deveni premier. Potrivit lui Popescu, preşedintele avea obligaţia de a-l numi pe Klaus Johannis în această funcţie.