MENIU

Cristian Preda consideră că Ridzi trebuie să-şi dea demisia sau să fie demisă

FOTO: gandul.info

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a declarat la Realitatea FM, că Monica Iacob Ridzi trebuie îndepărtată din Guvern, deoarece, în caz contrar, premierul Emil Boc şi întregul Cabinet, precum şi partidul, vor fi afectaţi de decredibilizare.

"Cred că dacă (Ridzi n.r.) nu-şi dă demisia va spori neîncrederea în acest Guvern, va spori neîncrederea în Emil Boc şi-n această tabără politică", a afirmat Preda.

"Cred că Boc nu vede această diferenţă - şi regret pentru el acest fapt - între responsabilitate juridică şi una politică. Atunci când un ministru este obiectul unui tir nesfârşit, de trei săptămâni, şi pare să nu mai aibă nici energie să mai răspundă, amână orice răspuns şi orice decizie, în această clipă, tu însuţi, ca şef al Cabinetului, trebuie să rămâi lucid", a mai comentat europarlamentarul.

"Eu sunt convins că, dacă în câteva zile Monica Ridzi nu trage concluziile pe care toată lumea le-a tras în opinia publică, Emil Boc va fi profund afectat şi nu va mai fi urmărit. Va fi considerat la fel de vlăguit şi de neinteresant precum Monica Ridzi", este, în opinia lui Preda, efectul neîndepărtării lui Ridzi din Guvern.

Europarlamentarul PDL şi-a exprimat dorinţa existenţei unei distincţii între responsabilitatea politică şi cea juridică. Potrivit democrat-liberalului, nu doar în acest caz, ci şi în altele, "chestiunea responsabilităţii politice este dosită după cea a unei responsabilităţi strict juridice, chiar la limită, penale". "Şi nu este în regulă, pentru că poţi să fii absolut curat din punct de vedere juridic, să nu ai o problemă de culpă juridică, şi să fii totuşi din punct de vedere politic cu o mare problemă, de lipsă de credibilitate", a adăugat el.

"Cred că e majoră (problema de credibilitate a ministrului Tineretului- n.r.). De trei săptămâni, domnia sa în loc să clarifice, complică lucrurile şi face din numele Ridzi şi din numele PD-L numele unor mari probleme publice", a mai afirmat Preda.

Potrivit analizei lui Preda, primul afectat de această lipsă majoră de credibilitate este chiar şeful Cabinetului. "Tare mi-e teamă că dacă lucrurile nu sunt tranşate rapid, încet-încet atenţia opiniei publice se va îndrepta nu către Monica Ridzi, care pare din ce în ce mai lipsită de vlagă, dar atenţia se va îndrepta către Emil Boc", a menţionat democrat-liberalul.

"Nu cred că este în interesul lui Emil Boc ca de mâine, în loc ca presa să ceară demisia lui Monicăi Ridzi să ceară demisia lui Emil Boc. Mie mi se pare că Guvernul are în frunte o persoană onestă, care are nevoie nu numai de onestitate, dar şi de luciditate. Un premier care, cum e cazul lui Emil Boc, este onest dar orb pune o mare problemă Guvernului", a mai susţinut Preda.
Mai multe articole despre:
Emil Boc Cezar Preda PD-L Monica Iacob-Ridzi