MENIU

Crin Antonescu: PNL va sesiza CCR dacă Băsescu nu-l desemnează pe Klaus Johannis premier

Foto: programepolitice.files.wordpress.com

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că PNL va sesiza CCR dacă preşedintele Traian Băsescu ignoră această majoritate şi nu-l desemnează pe Klaus Johannis premier.

Crin Antonescu a declarat că dacă Klaus Johannis va fi numit prim-ministru, Partidul Democrat Liberal nu va face propuneri pentru guvern. Guvernul va fi unul de tehnocraţi.

"Dacă Klaus Johannis va fi învestit, PNL nu va face niciun fel de numire, nu va numi niciun mebru al PNL în acest guvern. Am vorbit de un Guvern de tehnocraţi, de specialişti, de un Guvern care să aibă libertatea de a se dedica problemelor foarte serioase economice, sociale, instuţionale ale României şi de a asigura un peisaj electoral, campanie plus alegeri  prezidenţiale", a declarat Crin Antonescu.

"Un candidat pentru funcţia de prim-ministru al Romaniei, Klaus Johannis. Îi mulţumesc că vrea să se implice într-un moment dificil, un eventual mandat dificil, într-un moment greu pentru România. Mă bucur să am confirmarea că  Klaus Johannis e un om serios, curajos, e un om de cuvânt. Principiile pe baza cărora am pornit discuţiile au fost respectate în tocmai, sunt mulţumit că această propunere au fost acceptată de largă majoritate a forţelor politice din Parlament, mai puţin un partid, deocamdată", a spus Crin Antonescu.

"Vreau să precizez ca deşi e propunerea noastră, între noi şi el nu există nicio legătură. Klaus Johannis e un independent din punct de vedere politic în raport cu partidele politice care îl susţin şi aşa va rămâne. Eu am garantat domnului  Klaus Johannis statutul întreg de prim-ministru cu toate prerogativele, cu toate atributele întregi pentru prim-ministru, nu va un prim-ministru care să fie limitat de vreun partid politic dintre cele care îl susţin azi, nu are niciun fel de obligaţii", a adăugat Antonescu.

"PNL e preocupat de ceea ce se întâmplă în România, dacă Klaus Johannis va primi mandatul, ceea ce e evident, vom discuta cu domnia sa, când va pregăti echipa , câteva măsuri esenţiale: abrogarea impozitului forfetar, pregătirea bugetului care să permită plata pensiilor, investiţii", a mai adăugat el.

"Nu cred ca există dubii cu situaţia constituţională în care ne aflăm. S-a constituit o largă majoritate, majoritate absolută de circa 60-70% care susţine o persoană: Klaus Johannis. Preşedintele trebuie să ia act de dorinţa majorităţii, de această susţinere să desemneze candidatul propus de majoritate parlamentară. Pornesc de la premisa că preşedintele va face acest lucru deşi acum suntem în posesia unei invitaţii, la ora 17.00, la care preşedintele vrea să prezinte concluzii în urma consultărilor şi am fost nevoiţi să adresăm o solicitare preşedintelui de a se întălni cu această majoritate înainte de a putea trage şi domnia sa şi noi toţi nişte concluzii", a precizat Antonescu.

"Am iniţiat împreună cu PSD, UDMR şi parlamentarii PNL un proiect de lege pentru a abroga regimul privilegiat al pensiilor parlamentarilor pentru a dovedi că dezlănţuirea lui Boc, din ultima perioadă, nu are fundament.  Moţiunea de ieri nu a fost legată de proiectul de lege pe care domnul Boc dorea să-l asume", a încheiat Crin Antonescu.

Candidatul PNL la prezidenţiale, Crin Antonescu, a declarat la un post de televiziune, că dacă va ajunge preşedinte, va încerca să reconstruiască un nou Guvern în jurul persoanei lui Klaus Johannis.