MENIU

Crin Antonescu: Membrii PD-L sunt "extrem de alarmaţi" de existenţa comisiei Udrea

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că membrii PDL sunt "extrem de alarmaţi" de existenţa comisiei de anchetă a ministrului Turismului, Elena Udrea, şi că acesta este motivul pentru care au cerut demisia lui Ludovic Orban de la şefia comisiei.

Întrebat dacă ar trebui vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, să îşi dea demisia de la conducerea comisiei pentru că s-ar fi antepronunţat, aşa cum a cerut duminică preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, Antonescu a spus că acestă comisie de anchetă va exista independent de dorinţa democrat-liberalului.

"E o comisie parlamentară care are un regim normal, de comisie parlamentară, şi care urmează să îşi desfăşoare activitatea normal, indiferent dacă vrea domnul Buda sau nu. E nevoie de ea, din moment ce ea s-a constituit prin votul Parlamentului şi nu din dorinţa domnului Orban sau a mea, ci în urma unor semnalări de presă foarte seriose. Noi nu am condamnat pe nimeni că nu avem calitatea să o facem", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a mai susţinut că democrat-liberalii sunt extrem de alarmaţi de anchetarea parlamentară a ministrului Udrea, poate mai alarmaţi decât dacă aceasta l-ar ancheta pe preşedintele României, Traian Băsescu.

"Domnul Buda şi ceilalţi PDL-işi, sigur, sunt extrem de alarmaţi şi afectaţi de existenţa unei comisii Udrea, cred că îi afectează mai tare decât dacă ar exista o comisie care ar cerceta activitatea lui Traian Băsescu. Eu cred că Elena Udrea conduce PDL şi o bună parte din România în momentul acesta şi cred că, după ce şi-au dovedit ani de zile loialitatea faţă de Traian Băsescu, acum e rândul lui să şi-o dovedească faţă de Elene Udrea", a afirmat Crin Antonescu.