MENIU

Crin Antonescu le cere liberalilor să facă politica bunului simţ

Foto: wordpress.com

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Conferinţa filialei PNL sector 1, că liberalii nu trebuie să răspundă cu aceeaşi monedă politicii făcute de adversari, ci cu bun simţ şi decenţă.

"Nu trebuie să răspundem cu aceeaşi monedă. La politicianismele lor, să nu răspundem cu politicianismele noastre, la minciunile lor, să nu răspundem cu minciunile noastre. Să fim normali, să fim oameni simpli, de bun simţ, să răspundem cu armele decenţei, ale adevărului, ale bunului simţ", a trasat preşedintele PNL liniile politicii de campanie electorală a liberalilor.

Antonescu s-a arătat bucuros de susţinerea pe care o simte în jurul lui şi în jurul noii conduceri a partidului. "Nu uitaţi că prima noastră miză, că marea noastră bătălie este aceea de a face politică într-un alt mod în această ţară. O politică a normalităţii, a decenţei, a bunului simţ", a subliniat liderul liberal.

Preşedintele PNL a atras atenţia că actuala putere nu ţine cont că există oameni care nu au votat, că există persoane nemulţumite şi va folosi toate armele pentru a-i face "pe cei nehotărâţi şi mai nehotărâţi". "Vor încerca să introducă teme false", "vor încerca să introducă şi candidaţi fantomă", "vor încerca să mintă, să fure", a mai enumerat Antonescu. "Ne va fi greu să ne luptăm cu ei", a adăugat el.

Liderul PNL a făcut şi previziuni la adresa puterii. "E clar că dezastrul şi prăbuşirea pândesc această Coaliţie şi se apropie. Ne e clar tuturor. Colosul cu picioare de lut construit pe minciună de Traian Băsescu şi de Mircea Geoană se apropie de sfârşit. Traian Băsescu însuşi se apropie vertiginos, din ce în ce mai evident, de sfârşit", a prezis Antonescu.

Antonescu a trecut în revistă problemele apărute în ultimele zile. Astfel, a consemnat "o nouă mojicie" a preşedintelui Traian Băsescu la adresa "foştilor aliaţi", cu referire la societatea civilă care militează pentru adoptarea unor Coduri mai bune. Liderul opoziţiei a criticat şi acţiunile Guvernului - discuţiile pe marginea proiectului de lege a salarizării unice, ca şi emiterea Ordonanţei de Urgenţă prin care s-a pus în practică politizarea "pe care n-a reuşit s-o ducă la capăt" PSD.

Liderul opoziţiei a constatat şi degradarea situaţiei din justiţie, din educaţie, susţinând că puterea se gândeşte doar la cum să-şi împartă bugetul public.

"Nu ne putem mulţumi să asistăm la prăbuşirea actualei puteri, pentru că tot ce se întâmplă în jurul nostru este aberant şi anormal, din punct de vedere politic şi economic", a afirmat Antonescu. "Trebuie să ne implicăm, trebuie ca la fiecare aberaţie a actualei puteri să aducem contraargumente şi soluţii reale şi trebuie, mai cu seamă, să punem de feicare dată degetul pe rană şi să spunem ce e rău de această putere şi ce trebuie făcut bine", a cerut preşedintele PNL.
Mai multe articole despre:
alegeri PNL PSD Traian Băsescu Crin Antonescu