MENIU

Crin Antonescu: Guvernul Boc nu are niciun program anti-criză

Foto: NewsIn
Crin Antonescu: Soluţia reală de ieşire a României din criză este un alt preşedinte şi un alt Guvern

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut luni că Guvernul Boc nu are niciun plan anti-criză. "Soluţia pentru criză este un alt preşedinte şi un alt guvern", a susţinut acesta la finalul şedinţei de la sediul PNL.

"Pe tot parcursul campaniei electorale ne vorbea (Traian Băsescu n. red.) despre o perspectivă foarte bună, de reînviorare economică şi despre măsurile pe care, chipurile, acest Guvern le-a luat sau le-ar lua în privinţa crizei. Astăzi, când campania electorală s-a terminat şi când Traian Băsescu a început o alta, pentru prezidenţiale, iată că brusc, se constată că Guvernul nu a făcut şi nu face într-adevăr nimic eficace împotriva crizei. În al doilea rând, considerăm o diversiune de tip electoral, ameninţarea pe care preşedintele Traian Băsescu a vehiculat-o cum că în octombrie nu s-ar mai putea plăti salariile, este doar o declaraţie electorală, doar o formulă prin care o parte din ce în ce mai mare a populaţiei speriată de criză să vadă cum preşedintele şi actualul Guvern au rezolvat această problemă. Nu se pune problema neplăţii salariilor. În numele PNL spun că soluţii împotriva crizei există, le-am discutat, le-am făcut publice, suntem gata să le discutăm şi cu preşedintele şi cu Guvernul. Soluţia reală de ieşire a României din criză este un alt preşedinte şi un alt Guvern şi lucrurile se vor rezolva în toamna acestui an", a precizat luni Crin Antonescu.

România intră în recesiune, a avertizat preşedintele Traian Băsescu, la începutul şedinţei extraordinare de la Palatul Victoria. Şeful statului a declarat că optimismul BNR nu are acoperire, câtă vreme va exista o scădere a PIB şi în trimestrul II, ceea ce înseamnă intrarea în recesiune a României. În aceste condiţii, Executivul trebuie să asigure, totuşi, plata salariilor.

Liderii PSD şi cei ai PD-L s-au reunit, luni, la Guvern într-o şedinţă a Coaliţiei. PSD este nemulţumit de prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la şedinţa Guvernului. PD-L nu comentează, dar prin vocea premierului Boc, susţine că recesiunea anunţată de şeful statului nu constituie o noutate. De asemenea, liderii PNL au participat luni la o şedinţă internă unde au discutat despre participarea şi acuzele preşedintelui României din şedinţa extraordinară de duminică a Guvernului.