MENIU

Crin Antonescu: După alegeri, Johannis ar putea conduce un guvern politic

Foto: NewsIn

Prezidenţiabilul PNL spune că până la alegeri primarul Sibiului ar trebui să formeze un Cabinet de tehnocraţi, pentru ca ulterior să ceară votul Parlamentului pentru unul politic. Un guvern de coaliţie între stânga şi dreapta, sugerează Crin Antonescu.

"Până la alegerile prezidenţiale, Guvernul Johannis ar fi un Guvern de tehnocraţi, un guvern de urgenţă. După alegeri, Johannis ar putea conduce, în opinia mea, un Guvern politic, un program politic negociat cu formaţiuni de stânga sau de dreapta pentru că toate posibilităţile sunt deschise şi nu trebuie să uităm că Germania a traversat criza cu un guvern de mare coaliţie, stânga-dreapta. Este prematur însă să discutăm acum acest lucru", a declarat astăzi preşedintele PNL, Crin Antonescu, prezent la un dialog cu cititorii HotNews.

Antonescu a explicat şi de ce insistă pentru desemnarea lui Johannis în fruntea Guvernului: "Insist pe candidatura lui Johannis pentru că am reuşit constituirea unei majorităţi în favoarea sa în 24 de ore, pentru că opinia publică este în bună măsură favorabilă şi pentru că nici preşedintele Băsescu nu a avut obiecţiuni la persoană. Care este efectul din sondaje este mai puţin important şi oricum nu cred că este unul defavorabil. Nu e vorba de un orgoliu de partid sau un obiectiv de partid, ci e vorba de respectarea regulilor jocului democratic şi de nevoia unui guvern susţinut politic de majoritatea parlamentară. Orice politician care acţionează în favoarea cetăţenilor sau a cărui acţiune este percepută în acest fel, câştigă voturi. Dar vă spun limpede că argumentele pentru care m-am gândit la Klaus Johannis şi pentru care am propus această soluţie nu sunt în nici un caz electorale. Nu contest că s-ar putea să aibă un efect electoral, ceea ce ar fi cu atât mai bine".