MENIU

Cozi de aproape zece kilometri s-au format la punctele de taxare pe ambele sensuri ale autostrăzii A2

Foto: RTV

Bani în plus şi cozi spre mare. Din 3 august, cei care trec pe tronsonul Feteşti-Cernavodă au de achitat între şapte şi 68 de lei, în funcţie de tipul maşinii. Sistemul de taxare nu prevede însă şi o bandă de urgenţă pentru maşinile de salvare sau pompieri. Pe 3 august, cozile de maşini s-au întins pe kilometri întregi.

Cozi de aproape zece kilometri de maşini s-au format la punctele de taxare pe ambele sensuri ale autostrăzii. "Traficul este congestionat, dar lucrăm absolut cu toate casele deschise", a declarat şeful de secţie al Drumuri Naţionale Feteşti, Manuela Avram.

Din fericire nu a trecut nicio ambulanţă, altfel aceasta ar fi fost nevoită să stea în coloană, în lipsa unei benzi de urgenţă. "Este prevăzut în proiect fără bandă de urgenţă. Autovehiculele care au acest drept (ambulanţe -n.r.) se deplasează pe acelaşi flux cu restul autovehiculelor", a spus un poliţist.

Cel mai puţin au de plătit motocicliştii, şapte lei, iar cel mai mult, 68 de lei, plătesc conducătorii autovehiculelor de peste 12 tone. Taxa pentru şoferii de autoturisme este de zece lei.

Taxa a mai fost aplicată în trecut, dar a fost suspendată pe perioada lucrărilor de reabilitare a autostrăzii A2 şi a celor două poduri de pe tronsonul Feteşti-Cernavodă.