MENIU

Cotidianul: Scandalul Ridzi a împărţit PD-L în două

Foto: Realitatea TV

Scandalul Ridzi merge mai departe. Presa centrală alocă spaţii importante modului în care au fost cheltuiţi banii alocaţi pentru ziua Tineretului, dar şi posibilei demisii a ministrului Monica Iacob Ridzi.

Dosarul Ridzi merge ca melcul prin Secţia de Combatere a corupţiei din DNA, titrează cotidianul Gândul. Jurnaliştii spun că până în prezent nu s-a făcut nici un pas concret, şi ancheta se află în faza premergătoare, aceea de solicitare de documente.

Ridzi îşi scrie greu demisia, titrează Cotidianul. În articol se precizează faptul că PD-L a fost împărţit în două tabere: cei care spun că Ridzi ar trebui să-şi dea demisia în momentul în care DNA va solicita urmărirea penală pe de o parte, şi cei care cred că scandalul a afectat prea mult imaginea democrat-liberalilor şi trebuie luată o decizie radicală, de cealalată parte.

Potrivit ziarului România Liberă, după ce s-a vehiculat prin presă că ministrul Tineretului şi Sportului ar fi demisionat, Monica Iacob Ridzi a transmis printr-un comunicat de presă că nu a făcut acest lucru. Tot ziarul România Liberă scrie, citând surse din PD-L, că lideri ai partidului s-au consultat deja cu şeful statului pe acest subiect, toţi fiind de părere că se impune o noua numire în fruntea ministerului.

Demisia lui Ridzi, minge de ping-pong în PD-L, este titlul din Jurnalul Naţional. Ziariştii de la Jurnalul Naţional scriu că Ridzi a fost îmbrâncită spre demisie de declaraţiile a doi dintre greii PD-L, Radu Berceanu şi Cezar Preda. Ministrul este însă ţinut în braţe de "aripa Băsescu", prin declaraţia lui Cristian Boureanu, care spune că nu are de ce să îşi dea demisia şi că scandalul legat de contractele ministerului este doar un "atac politic" venit din partea PSD şi PNL, mai scriu jurnaliştii.

Mai multe articole despre:
demisie dosar Monica Iacob-Ridzi