MENIU

Costea a părăsit cantonamentul naţionalei şi nu va face deplasarea în Austria, fiind suspendat

Foto: NewsIn

Atacantul echipei naţionale a României, Florin Costea, a părăsit cantonamentul primei reprezentative de la Constanţa, a declarat duminică agenţiei NewsIn, directorul de imagine al FRF, Paul Zaharia.

În conferinţa de presă de după partida contra Serbiei, selecţionerul Victor Piţurcă lansase ideea conform căreia există posibilitatea ca Florin Costea să nu mai facă deplasarea pentru meciul cu Austria, din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

Atacantul Universităţii Craiova a luat al doilea cartonaş galben în minutul 61 al meciului cu Serbia, după ce, la un alt meci din preliminariile pentru CM 2010, cel cu Insulele Feroe, Costea mai încasase un avertisment în minutul 74.

Ziua de duminică a fost destinată refacerii jucătorilor care au evoluat contra Serbiei, iar astăzi este programat un antrenament tactic închis presei. Tot astăzi, la ora 17:30, tricolorii vor decola spre Austria de la Constanţa. Antrenamentul oficial, dinaintea meciului cu Austria, este programat marţi, la ora 11:30, după care vor urma activităţile de presă aferente.

România va întâlni în deplasare Austria, miercuri, la Klagenfurt, de la ora 21:30, în cadrul unui meci care contează pentru Grupa a 7-a din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Într-un alt meci, Franţa a învins sâmbătă pe Lituania, în deplasare, scor 1-0, într-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru CM 2010, iar în urma acestui rezultat clasamentul arată astfel: 1. Serbia 12p (5 jocuri), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franţa 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. România 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).
Mai multe articole despre:
România Austria Serbia FRF CM 2010 Florin Costea