MENIU

Coroniţe de flori pe râul Olt şi caravana căruţelor, de Ziua Romilor în Covasna

Foto: www.iasiplus.ro

Mai mulţi romi din Sfântu-Gheorghe au defilat, miercuri, în căruţe, pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe (Covasna) şi au aruncat în apă coroniţe de flori, cu ocazia Zilei internaţionale a romilor, potrivit NewsIn.

Marşul a fost organizat de Asociaţia romilor Amenka cu ocazia Zilei internaţionale a romilor, iar în cadrul acestei acţiuni participanţii se vor mai bucura şi de un gulaş pregătit într-un ceaun de o sută de litri, în cartierul Orko.

Ziua internaţională a romilor se sărbătoreşte în fiecare an în data de 8 aprilie, cu scopul de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă etnia Ea a devenit, de asemenea, ziua memoriei romilor omorâţi de nazişti în timpul celui de-al doilea război mondial.

La Congresul Mondial al Rromilor desfăşurat la Londra în anul 1971, s-a luat decizia ca ziua de 8 aprilie să devină Ziua Internaţională a Rromilor din întreaga lume. Tot atunci a fost adoptat, ca imn internaţional al rromilor, cântecul "Gelem, gelem", din cunoscutul film iugoslav "Am întâlnit şi ţigani fericiţi".
Mai multe articole despre:
marş Covasna