MENIU

Cornel Şerban şi Petru Pitcovici au făcut plângeri împotriva interdicţiei impuse de procurori

Foto: cotidianul.ro

Avocaţii fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, şi al ofiţerului DGA, Petru Pitcovici, au depus, la Curtea de Apel Bucureşti, plângeri împotriva ordonanţei procurorilor DNA prin care le-a fost prelungită cu 30 de zile interdicţia de a părăsi ţara.

Plângerea făcută de Petru Pitcovici a fost discutată, luni, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, atunci când şi Puiu Popoviciu a aflat dacă i se ridică interdicţia de a părăsi ţara.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie, tot luni, plângerea depusă de omul de afaceri Puiu Popoviciu împotriva ordonanţei procurorilor DNA din 22 aprilie prin care i-a fost prelungită, cu 30 de zile, interdicţia de a părăsi ţara.

Ion Cazacu, avocatul fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, anchetat şi el alături de Popoviciu, a anunţat, pe 22 aprilie, că va contesta ordonanţa prin care clientului său i s-a prelungit interdicţia de a părăsi ţara. "Da, vom contesta din două motive. Unul ar fi că domnul Şerban nu reprezintă un pericol de dispariţie şi de împiedicare a aflării adevărului. Al doilea motiv constă în faptul că ordonanţa conţine o dispoziţie în afara legii. Mai exact, lui Cornel Şerban i se interzice să exercite profesia sa, care este de poliţist. Practic, prin această măsură, i se încalcă dreptul la a munci. Lui putea să i se interzică dreptul de a ocupa funcţia deţinută, nu profesia", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, avocatul Ion Cazacu.

Procurorii DNA au prelungit, pentru 30 de zile, interdicţia de a nu părăsi ţara dispusă de Curtea de Apel Bucureşti pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, şi pentru fostul şef al Diviziei Operaţiuni din DGA, Petru Pitcovici.

Potrivit unor surse judiciare, cei trei s-au prezentat miercuri, 22 aprilie, la DNA, unde unul dintre procurorii de caz, Nicolae Marin, le-a înmânat ordonanţa prin care s-a prelungit interdicţia de a părăsi ţara.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 1 aprilie, să respingă ca nefondat recursul DNA împotriva deciziei de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, a ofiţerului Direcţiei Generale Anticorupţie, Petru Pitcovici, şi a omului de afaceri Gabriel Popoviciu. Decizia este definitivă.