MENIU

Cornel Nistorescu: Scandalul Udrea, microscop uriaş

Foto: Cotidianul

Dincolo de atacul violent al unei blonde la adresa Parlamentului, desfăşurat cu multă glandă şi incultură juridică, Comisia parlamentară de anchetă şi scandalul interceptărilor au funcţionat ca o lentilă uriaşă.

Au mărit de zeci de ori figurile şi comportamentul celor implicaţi. Aşa am aflat care este nivelul intelectual al lui Ludovic Orban, Nicu Bănicioiu, al Aurei Vasile, Adrianei Săftoiu sau al Robertei Anastase. Ultima tot apare de câteva zile pe la tot felul de şezători televizate. Seamănă cu o mătuşică dintr-o piesă rusească de teatru. Afişează o expresie fanată, tristă şi melancolică, de parcă ar interpreta rolul unei femei epuizate, depăşită de situaţie.

Eşti gata să juri că preşedinta Camerei Deputaţilor seamănă cu o nefericită sensibilă ajunsă din greşeală la manşa de comandă a unui avion. Nu pricepe o iotă şi tremură toată de teamă că aterizează în bălării şi că i se ridică rochia! Mai ieri-alaltăieri vorbea despre înregistrările telefonice de la Cameră, sau ce-or fi fost, că nu ştiu cum le zice! Mai mult, această duduie ajunsă inexplicabil într-o asemenea demnitate publică s-a întrecut pe sine.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul