MENIU

Copos le cere "imperios" lui Sandu şi Dragomir să permită accesul fanilor rapidişti în Ghencea

Foto: NewsIn

Patronul Rapidului, George Copos, le-a transmis, joi, o scrisoare deschisă conducătorilor fotbalului românesc, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, prin care le solicită "imperios" să schimbe decizia Comisiei de Disciplină, astfel încât suporterii rapidişti să aibă acces la meciul cu Steaua.

"Decizia Comisiei de Disciplină afectează în mod direct prestaţia pe teren a echipei Rapid, deşi aceasta nu are nicio vină. Având în vedere că prin ea este interzis accesul celui de-al 12-lea jucător rapidist, adică fanii giuleşteni, vă solicit în modul cel mai imperios să luaţi măsurile necesare pentru schimbarea acestei decizii, în sensul aprobării accesului pe stadion al suporterilor rapidişti la meciul Steaua. Echipa Rapid are nevoie de suporterii săi şi este nedrept să nu beneficieze de sprijinul lor în această confruntare", a spus Copos, care consideră că decizia comisiei este "neavenită şi favorizează în mod făţiş clubul Steaua".

În acest sens, finanţatorul giuleştenilor a dat exemplu partida Dinamo-Panathinaikos Atena, din grupele Ligii Europa, atunci când UEFA a permis accesul mai multor suporteri greci pe stadionul din Ştefan cel Mare, deşi meciul se disputa cu porţile închise: "În Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice se scrie că este permis accesul fanilor echipei oaspete atunci când clubul organizator este sancţionat în acest mod. Fac referire aici la poziţia forului fotbalistic european în cazul întâlnirii din cadrul grupelor Ligii Europa dintre Dinamo Bucureşti şi Panathinaikos Atena, roş-albii aflându-se într-o situaţie identică cu cea a clubului Steaua, decizia UEFA a fost aceea de a se permite accesul unui număr de spectatori greci la meci".

Comisia de Disciplină a LPF a decis, miercuri, ca Steaua să dispute două meciuri cu porţile închise din cauza comportamentului fanilor săi de la partida cu Gloria Bistriţa, din etapa a 9-a a Ligii I. Cele două jocuri pe care Steaua le va susţine fără spectatori sunt cele cu Rapid, din etapa a 11-a, şi cu Unirea Alba Iulia, din etapa a 13-a.
Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Rapid George Copos suporteri