MENIU

Copos: Aveam o datorie morală faţă de Hizo, el e persoana potrivită pentru a salva Rapidul

Foto: NewsIn

Acţionarul majoritar al Rapidului, George Copos, a declarat, luni, că numirea lui Viorel Hizo pe banca tehnică a echipei este cea mai bună soluţie în momentul de faţă, iar obiectivul acestuia este calificarea într-o cupă europeană.

"Era nevoie să creăm acest şoc şi să aducem un om cu expertiza şi experienţa domnului Hizo, un om care a lucrat de atâtea ori la Rapid şi faţă de care am greşit câteodată şi vrem să ne revanşăm acum. Obiectivul Rapidului este acela de a juca în Europa League", a spus Copos care a adăugat: "Contractul este pe doi ani şi 35 de zile, în aşa fel încât să ne formăm o echipă puternică pentru anul viitor. Cred că domnul Hizo este persoana potrivită pentru a salva Rapidul. El va avea întreaga autoritate şi responsabilitate. Cred foarte mult că ne putem califica în Europa League şi să salvăm astfel sezonul".

Copos şi-a amintit că echipa şi-a revenit dintr-o criză mai mare în urmă cu 17 ani tot cu Hizo pe bancă: "Este un nou început pentru Rapid. Îmi aduc aminte de ce s-a întâmplat în 1992, când Rapid era pe locul 16, atunci a venit Viorel Hizo şi ne-a calificat în Cupa UEFA în ultimul meci, când am învins cu 2-0 la Timişoara. Este o datorie morală pe care o aveam faţă de Viorel Hizo şi consider că am făcut cea mai bună alegere".  

Copos a mai spus că îi reproşează fostului antrenor Marian Rada că nu a fost destul de exigent cu fotbaliştii giuleşteni: "Să-i mulţumim lui Marian Rada, el a fost, este şi va rămâne un mare rapidist şi un băiat bun, poate prea bun pentru a putea fi exigent cu jucătorii Rapidului, care au valoare de locurile 1-2, nu de 7, unde suntem acum. Marian Rada, Adrian Iencsi şi Nicolae Manea au făcut maximum din ceea ce puteau face cu o astfel de echipă. Aveam nevoie de un şoc care să ne ducă în Europa".

Viorel Hizo a semnat un contract valabil doi ani şi 35 de zile şi îl va înlocui în funcţie pe Marian Rada, care şi-a dat demisia duminică, în urma înfrângerii cu Gaz Metan. Hizo se află la cel de-al cincilea mandat în Giuleşti, după cele din 1993-1995, 1995, 2001-2002 şi 2004.

Rapid ocupă locul 7 în clasamentul Ligii I după 28 de etape, cu 45 de puncte.
Mai multe articole despre:
Rapid George Copos Viorel Hizo