MENIU

Copil de doi ani, băgat în spital de propriul tată

Foto: RTV

Bătut cu cruzime de propriul tată. Un copil de 2 ani a fost internat la Spitalul Judeţean din Constanţa, cu capul spart şi faţa tumefiată. Protecţia copilul a decis să-l încredinţeze unui asistent maternal, iar poliţia îl cercetează acum pe tatăl bătăuş.

Băieţelul este din Mereni şi a ajuns la spital după ce vecinii au chemat poliţia, auzindu-l cum ţipă. Oamenii legii l-au găsit murdar, nemâncat şi plin de vânătăi provocate chiar de tatăl său.

"Este cunoscut pe raza comunei ca fiind o persoană consumatoare de alcool şi, pe fondul consumului de alcool, devine agresiv şi violent", a explicat Răzvan Lalu, şeful Poliţiei Mereni.

Când nu era ţinut închis în casă, micuţul se afla în grija altor persoane. "Ţine copilul încuiat în casă. Fetele astea avea grijă de el, îl spălau, îi dădeau să mănânce. Eu mai vinovată aş găsi-o pe mama copilului. Umblă aiurea, nu stă. Poliţia era acolo, salvarea, tot, ea stătea şi râdea aici, habar n-avea de copil", a povestit un vecin.

Copilul a fost internat la Terapie Intensivă, iar medicii spun că, fizic, se va vindeca. O primă măsură luată de Direcţia pentru protecţia copilului a fost încredinţarea copilului unui asistent maternal. "Am demarat o anchetă socială. În funcţie de gradul de vinovăţie şi de implicarea tatălui în această stare de agresiune, de violenţă, cea mai mare sancţiune este decăderea din drepturile părinteşti", a explicat Petre Dinică, director DGASPC Constanţa.

O anchetă face şi poliţia, care îl cercetează pe tată pentru rele tratamente.
Mai multe articole despre:
spital copil bătut tată protecţia copilului