MENIU

Convorbirile telefonice ale primarului Chişinăului erau interceptate

Foto: RTV

Un nou scandal politic agită apele în Republica Moldova. Convorbirile primarului liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, au fost interceptate, iar presa pro-comunistă de la Chişinău a avut acces la înregistrări. O presupusă convorbire dintre Chirtoacă şi adjunctul lui a fost folosită într-un documentar intitulat "Atac asupra Moldovei".

Documentarul difuzat de postul N.I.T. susţine ideea că protestele violente din 7 aprilie au fost provocate de opoziţia liberală, care, nemulţumită de rezultatele alegerilor, ar fi încercat o lovitură de stat. Jurnaliştii folosesc şi o presupusă conversaţie dintre primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă şi adjunctul său, Vladimir Coteţ.

Liderii Partidului Liberal, din care face parte şi Dorin Chirtoacă, au acuzat interceptarea ilegală a convorbirilor primarului Chişinăului. Potrivit NewsIn, Vasile Ghimpu, preşedintele partidului îl acuză şi pe procurorul general al Moldovei că a furnizat presei informaţii despre ancheta în curs.

Procuratura susţine, de partea sa, că interceptarea a fost legală, dar n-a comentat felul în care înregistrarea a apărut într-un documentar favorabil puterii de la Chişinău. 

Mai multe articole despre:
Dorin Chirtoacă convorbiri telefonice