MENIU

Controalele în Complexul Studenţesc din Timişoara au găsit zeci de nereguli la fast-food-uri

Foto: Realitatea TV

Controale la fast-food-urile din Complexul Studenţesc din Timişoara, după ce acum o săptămână aproape zeci de oameni s-au intoxicat din cauza acestor produse. În doar câteva ore, trei centre au fost închise din cauza condiţiilor necorespunzătoare de păstrare a produselor, iar altele urmează să fie amendate.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului şi medicii de la Sănătatea Publică au găsit carne expirată care era pregătită să fie servită clienţilor sau cartofi ţinuţi în condiţii improprii.

La un alt fast food, alte probleme. Frigiderul de bere era folosit şi pentru cartofi şi pentru lipie. Cristian Anton, director coordonator adjunct al OPC Timiş, a mai explicat: "Am găsit unităţi fără avize sanitare, nu există o igienă a depozitării alimentelor şi produselor".

Chiar dacă produsele fast-food nu se prepară tocmai în condiţii ideale, studenţii continuă să le mănânce. Trei dintre fast-food-urile controlate au fost închise, iar altele urmează să primească amenzi între 1.000 si 8.000 de lei.

Controalele efectuate în Complexul Studenţesc din Timişoara, vin după ce, în urmă cu o săptămână, 80 de oameni s-au intoxicat de la produsele fast-food.