MENIU

Contador l-a mai bătut o dată pe Armstrong

Foto: AP

Ibericul a mai pus un minut şi jumătate în faţa septuplului câştigător al Marii Bucle, după contracronometrul de la Annecy, şi s-a distanţat la cinci minute şi 25 de secunde de american, în clasamentul general. La rândul său, Lance Armstrong a anunţat deja numele noii sale echipe, RadioShack.

A devenit din ce în ce mai clar că acest Tur este al lui Alberto Contador. Revenirea în Marea Buclă a rutierului iberic, după ce anul trecut i s-a interzis să concureze din cauză că semnase cu echipa suspectă Astana, s-a clădit pe demolarea mitului Armstrong, pe care l-a înfrânt fără drept de apel şi joi, în etapa a 18-a, în contracronometrul din jurul lacului de la Annecy.

Contador a alergat cu trei secunde mai repede decât al doilea clasat, elveţianul Fabian Cancellara, pe când septuplul câştigător al Turului Franţei a sosit cu un minut şi jumătate întârziere. Chiar şi aşa, Lance Armstrong a urcat până pe locul trei în clasamentul general, la cinci minute şi 25 de secunde în spatele lui Contador, între cei doi interpunându-se luxemburghezul Andy Schleck, plasat la patru minute şi 11 secunde în spatele liderului.Chiar dacă mai are şanse minime la victoria finală, Lance este sigur că va lua startul şi în ediţia 2010, numele noii sale fiind RadioShack. În fapt aceasta este o fabrică de ordinatoare, cu 35.000 de angajaţi, implicată alături de Armstrong şi în lupta împotriva cancerului.

Din Turul Franţei 2009 au mai rămas de disputat doar trei etape. Joi s-a plecat din apropierea aeroportului Lyon Saint-Exupery spre Aubenas, drum de 178 km, pe care caravana va avea parte de două sprinturi, două căţărări de categoria a IV-a şi una de categoria a II-a.