MENIU

Consulul Tiberiu Dinu spune că nu a fost înştiinţat de decizia premierului de a-l rechema în ţară

Foto: romanialibera.ro

Consulul Tiberiu Dinu a declarat marţi, la ieşirea de la DNA, că nu a fost înştiinţat de decizia premierului Emil Boc de a-l rechema în ţară, evitând totodată să facă orice fel de declaraţii pe tema dosarului "Doi şi-un sfert", în care a fost audiat.

Avocatul lui consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, a declarat că acesta a fost audiat în calitate de martor şi a susţinut în permanenţă că acesta nu are nicio legătură cu acest dosar. De altfel, potrivit unor surse judiciare, Dinu ar fi declarat, în faţa procurorilor, că nu i-a cerut niciun fel de informaţie şefului DGIPI, Cornel Şerban.

În acelaşi dosar a mai fost audiat, tot marţi, şi un "funcţionar al DGIPI", potrivit surselor avocatului lui Şerban, Ion Cazacu.

Premierul Emil Boc a anunţat că a decis să-i solicite ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, rechemarea consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

"Am decis să-i solicit ministrului de Externe rechemarea de la post a consulului de la Milano pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu", a declarat Boc.

Dinu a discutat luni aproximativ o oră, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu. Premierul i-a solicitat vineri ministrului de Externe să-l convoace la o întâlnire la Palatul Victoria pe consul pentru a clarifica situaţia privind desfăşurătorul telefonic invocat în cadrul anchetei de la DGIPI. Numele consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, apare menţionat în dosarul legat de fostul şef de la DGIPI, Cornel Şerban.

Citeşte şi:

"Emil Boc cere MAE rechemarea de la post a consulului de la Milano" 

"Consulul Tiberiu Dinu susţine că nu are legătură cu dosarul "Doi şi-un sfert"

Mai multe articole despre:
DNA proces Emil Boc DGIPI consul Tiberiu Dinu