MENIU

Consulul de la Milano nu este rechemat în ţară în scop diplomatic

Foto: 1235.ro

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat că Tiberiu Dinu, consulul României la Milano, nu a fost rechemat în ţară în sens diplomatic şi că nu are vreo solicitare privind clarificarea statutului juridic al vreunei persoane din MAE.

"Nu a fost rechemat consulul. A fost o discuţie între domnul prim-ministru şi mine în legătură cu necesitatea de a avea o discuţie la nivelul primului-ministru privind consulul nostru şi tot ceea ce s-a spus în ultima perioadă. Acest lucru se va întâmpla astăzi. Acum, nu se pune problema rechemării în sens diplomatic", a declarat şeful diplomaţiei.

Numele consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, apare menţionat în dosarul legat de fostul şef de la DGIPI, Cornel Şerban. Acesta ar fi pus la dispoziţia lui Tiberiu Dinu, consulul la Milano, la solicitarea acestuia, lista detaliată a convorbirilor telefonice efectuate de la un post telefonic şi a făcut demersuri pentru identificarea titularului sau utilizatorului unui alt post telefonic care trimitea mesaje de ameninţare unui membru al familiei, respectiv ministrului sănătăţii, cumnatul lui Dinu. Prin obţinerea acestor informaţii se urmărea să fie înlăturat unul dintre angajaţii consulatului, susţine DNA. În schimb, arată procurorii, Şerban ar fi beneficiat de sprijinul lui Dinu pentru a fi numit adjunct la DGIPI.

Premierul Emil Boc i-a solicitat vineri ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, să-l convoace luni la o întâlnire la Palatul Victoria, pe consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, pentru a clarifica situaţia privind desfăşurătorul telefonic invocat în cadrul anchetei de la DGIPI .

"Motivul solicitării este legat de clarificarea situaţiei cu privire la listingul telefonic invocat în cadrul anchetei aflate în curs de desfăşurare la DGIPI", se arată în comunicatul transmis în 27 martie de Executiv. Ministrul Cristian Diaconescu a dat curs cererii venite de la premierul Emil Boc şi l-a chemat în ţară pe consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, pentru a oferi explicaţii în legătură cu elemente care îl vizează în cadrul anchetei de la DGIPI, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE.

Mai multe articole despre:
DNA Milano consul Tiberiu Dinu