MENIU

Consiliul Concurenţei se va pronunţa în următoarele săptămâni asupra preluării Zapp de către Cosmote

FOTO: euro-post.ro

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că o decizie cu privire la preluarea Zapp de către Cosmote va fi luată în următoarele săptămâni, în acest moment fiind studiate poziţiile formulate de Orange şi Vodafone.

"Privim cu interes preluarea Zapp de către Cosmote şi săptămânile ce urmează vom anunţa decizia luată. Trebuie să vedem pieţele pe care funcţionează cele două companii, dacă respectă sau nu legile concurenţiale această concentrarea economică. În prezent analizăm opiniile primite de la ceilalţi doi mari operatori de telefonie mobilă, Orange şi Vodafone", a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Preluarea Zapp de către Cosmote a fost privită cu reticenţă de către Orange, considerând că grupul Romtelecom-Cosmote, care deţine două licenţe CDMA şi 3G, va avea o poziţie dominantă pe piaţă şi este nevoie de o decizie a Consiliului Concurenţei.

În rezolvarea acestui caz, Consiliul Concurenţei este ajutat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

"Legislaţia română nu împiedică deţinerea mai multor licenţe de către o companie, însă noi, ca şi autoritate de administrare şi reglementare, trebuie să vedem ce înseamnă acest lucru, fie o tezaurizare, fie dacă ridică bariere pentru ceilalţi operatori de servicii de telefonie mobilă", a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.

Consiliul Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii au semnat marţi un protocol de colaborare în vederea asigurării şi promovării concurenţei în domeniile comunicaţiilor electronice, comunicaţiilor audiovizuale şi serviciilor poştale.

La data de 30 iunie, grupul elen Cosmote a anunţat semnarea acordului de achiziţie al Telemobil S.A, compania care deţine operatorul de telefonie Zapp, valoarea totală a tranzacţiei fiind de aproximativ 207 milioane de euro.

Mai multe articole despre:
Orange Consiliul Concurenţei Cosmote Zapp