MENIU

Consilierul judeţean arădean Eusebiu Pistru, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor

FOTO: alegeri.tv

Consilierul judeţean arădean Eusebiu Pistru (PD-L) a fost promovat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, decizia find semnată de premierul Emil Boc, a anunţat, miercuri, preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L Arad, Gheorghe Seculici.

Numirea lui Pistru vine la o zi după ce un alt arădean, Sorin Blejnar, a fost numit secretar de stat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Noul şef al ANAF a fost, până la numirea în funcţie, comisar al Gărzii Financiare. Seculici a menţionat, miercuri, că Sorin Blejnar nu este membru PD-L, însă a fost susţinut de acest partid la ocuparea funcţiei.

"Este pentru prima dată în istoria post-decembristă când Aradul reuşeşte să impună la Bucureşti doi secretari de stat. Faptul că am reuşit să impunem doi oameni în Guvernul României se datorează rezultatelor de excepţie pe care le-am obţinut la alegerile locale şi la cele parlamentare. PD-L Arad va avea un cuvânt greu de spus la Bucureşti şi am convingerea că proiectele noastre vor fi susţinute de cei doi secretari de stat", a declarat, miercuri, Nicolae Ioţcu, secretar general al PD-L Arad.

Eusebiu Pistru are 43 de ani şi a fost managerul general al reprezentanţei din Arad a unui importator de autoturisme. La alegerile locale din 2008, a obţinut un mandat de consilier judeţean. Soţia lui, Geanina Pistru, a fost aleasă la sfârşitul anului trecut viceprimar al municipiului Arad. Eusebiu Pistru este inginer mecanic, iar în noua funcţie se va ocupa de sectorul infrastructură.

Liderii PD-L Arad au mai anunţat că alţi doi arădeni vor primi posturi în cadrul administraţiei centrale. Este vorba de Dan Cancel, fost comisar-şef al Gărzii Financiare Arad, care a fost propus pentru o funcţie în cadrul Ministerului Transporturilor, dar şi pentru un post în Corpul de Control al premierului. De asemenea, Aurel Ardelean a fost propus pentru o funcţie de secretar de stat. Liderii PD-L Arad au spus că nominalizările din partea organizaţiei pentru posturi în administraţia centrală au fost puţine, deoarece mai mulţi membri de partid au refuzat să ocupe funcţii de conducere la Bucureşti.

Preşedintele PD-L Arad a afirmat, miercuri, că organizaţia pe care o conduce a făcut şi nominalizarea pentru postul de prefect al judeţului Arad. "Azi ni s-a cerut să facem propuneri pentru postul de prefect al judeţului Arad. Noi l-am propus pe Călin Bibarţ", a menţionat Seculici. Bibarţ ar urma să îi ia locul lui Gavril Popescu, fost vicepreşedinte PNL Arad până la numirea în funcţie.

Liderii democrat-liberali din Arad au anunţat că săptămâna viitoare vor începe negocierile pe plan local pentru numirea directorilor la instituţiile deconcentrate. "Nu există un protocol de împărţire a posturilor între noi şi PSD. Se va face la buna înţelegere şi cred că ne vom înţelege în acest sens", a susţinut Gheorghe Seculici.