MENIU

Congresul din New Mexico adoptă abolirea pedepsei cu moartea

Foto: benettontalk.com

Congresul din New Mexico a votat vineri abolirea pedepsei cu moartea, decizie care trebuie acum aprobată şi de guvernator, a informat o sursă oficială, relatează AFP.

Potrivit site-ului Congresului, aleşii din adunarea dominată de democraţi au adoptat vineri cu 24 voturi pentru şi 18 împotrivă abolirea pedepsei capitale, după ce Camera inferioară a votat în favoarea propunerii de lege.

Textul va trebui acum aprobat de guvernatorul Bill Richardson, care nu a spus încă dacă îl va promulga sau se va opune. În ultimele săptămâni, aleşii şi-au exprimat speranţa că guvernatorul va aproba abolirea.

Susţinătorii acestei aboliri, într-un stat în care în ultimii 30 de ani a fost executată o singură persoană şi care are două persoane pe culoarele morţii, spune că impunerea închisorii pe viaţă în locul execuţiei ar permite economisirea a peste un milion de dolari pe an. 

New Mexico este unul dintre cele zece state americane care au întreprins, la diverse nivele, o procedură de abolire a pedepsei capitale.

Mai multe articole despre:
congres pedeapsa cu moartea New Mexico